Menopoz sonrası artık daha rahat

Demirkol ‘biyoeşdeğer’ hormon tedavisinin kadınlarda özellikle menopoz ile başlayan pek çok sorunun giderilmesinde etkili doğal bir yöntem olduğunu kaydetti.

Haberler 28.06.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Op. Dr. Talat Remzi Demirkol vücutta organlarn düzenli çalmasn salayan ve metabolizmamz düzenleyen adrenalin, insülin, tiroksin gibi fizyolojik etkisi olan maddelerin genel ad olduunu ifade etti. Vücudumuzdaki tüm doal hormonlarn da biyoedeer hormon olduunu belirten Dr. Demirkol, Bunun dardan alnan dier hormonlardan fark suni deil, vücudumuzdaki doal hormonlarla ayn olmasdr. Doum kontrol haplar sentetik hormondur ve laboratuvar ortamnda oluturulmutur. Biyoedeer hormonlar patates soya gibi bitkilerden elde edilen ancak insan vücudunda üretilen hormonla tamamen ayn kimyada olan doal hormonlardr dedi.

Menopoz bir kadnn 1 yl adetsiz dönem geçirmesidir

Biyoedeer hormon tedavisinin kadnlarda adet düzensizliinde, çocuk sahibi olma tedavilerinde ve en çok menopoz döneminde kullanldna dikkat çeken Demirkol, Menopoz bir kadnn 1 yl adetsiz dönem geçirmesidir, bu dönemde kadnlarda hormon üretiminin azalmas ile birlikte ate basmas, kemik erimesi, krk problemleri, cinsel isteksizlik, vajinal kuruluk, yalanma, daha çabuk yorulma, enerji eksiklii gibi sorunlar yaanr diye konutu.

Bu sorunlara kar kadnlara biyoedeer hormon tedavisi önerdiklerini dile getiren Demirkol, günümüzde kadnlarn 80-90l yalara kolaylkla eriebildiini ve dolaysyla da menopoz sonras uzayan yaam süresini daha konforlu geçirmek, daha iyi görünmek istediklerini belirtti.

Doal biyoedeer hormonlar veriyoruz

Menopoza 40l yalarda adm atldn ve hormonlarn artk azalmaya baladn aktaran Demirkol, Adet düzensizlii balarsa sentetik hormon yerine dardan kadnn kendi yumurtasnn salglad doal biyoedeer hormonlar veriyoruz. Biz menopozu geciktirmek istemiyoruz, kadnlar bu hormonlar ile yeniden adet görmüyor, yalnzca destekleme tedavisi ile menopozun getirdii sorunlardan çok daha az etkilenerek menopoz sonras dönemi daha rahat geçiriyorlar eklinde konutu.

Biyoedeer hormon tedavisinde hastann ihtiyac belirleyicidir

Yaklak 20 yl önce menopoz döneminde kadnlarda ciddi bir ekilde hormon kullanldn anlatan Demirkol, açklamalarn öyle sürdürdü:

Ancak bunlar maalesef sentetik hormonlard ve yaplan baz çalmalarda bunun meme kanseri riskinde arta neden olabilecei söylendi bunun üzerine hormon tedavileri durduruldu, imdi ise doal yolla oluturulan biyoedeer hormon kullanlmaya baland. Bu yöntemle kadnlarn yalanmaya kar organlarn koruduklarn enerjilerinin yükseldiini ve daha canl bir cilde sahip olabilir. Biyoedeer hormon tedavisinde hastann ihtiyac belirleyicidir. ikayeti olan grubu daha öncelemekle birlikte hormon almasnda herhangi bir sorun olmayan her kadn daha geç yalanmak, enerjik ve güçlü kalmak için bu tedaviyi alabilir.

25 günün sonunda 1 gün ara verilerek tedavi tekrar edilir

Günümüzde biyoedeer hormonlarn farkl ekillerde kullanlabildiini dile getiren Demirkol, Bu ilaçlar eczanelerde üretiliyor hap ve krem formunda kullanlabiliyor. Bu kremleri her akam kolumuza veya bacamza sürerek 25 gün boyunca kullanyoruz, böylece adetli iken salglanan hormonlarmz dardan doal bir ekilde biyoedeer hormon ile vermi oluyoruz. 25 günlük sürenin 13üncü gününde ise ilaç formunda olan biyoedeer hormon kullanlr ve 25 günün sonunda 1 gün ara verilerek tedavi tekrar edilir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git