Metabolizmada bahar dopingi!

Bahar aylarının gelmesiyle metabolizmada da kelebekler uçuşmaya başlar. Bedende oluşan değişiklikler ruhsal ve fizyolojik olarak etki yapar. Hafif yorgunluklar, kırgınlık hissi, sabah uyanmakta zorluk çekme, gün içinde keyifsiz ve mutsuz durumlar en çok gözlenen durumlardır.

Haberler 17.04.2018 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahar mevsiminin aslnda yava yava hareketlenen ve ktan uyanan metabolizmay hareketlendirmenin tam da zaman olduunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzman ükran Yldz Bunun en güzel yolu salkl ve dengeli beslenmekten geçiyor. Salkl beslenmenin ana koulu ise mevsiminde taze meyve ve sebzeleri tüketmekten geçiyor. çünkü yorgunluk, bitkinlik ve halsizlik gibi ikayetlerin temelinde vitamin-mineral eksiklikleri yatabiliyor diyor. ükran Yldz bahar yorgunluuyla ba etmeyi salayacak önerilerde bulundu.

Bol vitamin tüketin

Bu dönemde en çok ihtiyaç duyduumuz vitaminler bol bol antioksidan tayan C vitamini, E vitamini ve B grubu vitaminler. Selenyum, çinko, magnezyum, kalsiyum büyük önem tayor. C vitamini kivi, portakal, mandalina, maydanoz, spanak, kuburnu vazgeçilmezimizken E vitamini fndk, badem, ceviz, zeytinyanda bolca bulunur. Bizi ruhsal anlamda iyi hissettiren güzel bir B grubu vitamini Tiamin! Tiamin yani B1 vitamini tam budayda, yulafta ve kuru bakliyatlarda bulunur. yi bir protein kayna olan yumurta, peynir, balk, krmz et, hindi eti beslenmede mutlaka bulunmaldr. Güne dinç balamak isteyenler için sebzeli bir omlet enerji deposu olacaktr. Protein tüketince yannda bol C vitaminli mevsim yeilliklerini ihmal etmemek gerekir. Gün içinde uzun açlklar yaamak enerjinizi düürüyorsa kuru meyveler, kuru yemiler ve yourt enerjiyi geri getirecektir.

Yorgunluksavar Baklk çay

2 su barda su

2 yemek ka ekinezya

1 çay ka taze zencefil

2 dilim yeil elma

1 çubuk tarçn

Tüm malzemeleri kaynamaya brakn. Kaynadktan sonra 2-3 dakika daha bekleyin ve soumaya brakn. Süzerek scak veya lk tüketebilirsiniz.

Enerji Veren Smoothie-1

1 orta boy kivi

1 su barda kefir

10 adet çi fndk

4-5 yaprak taze nane

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip taze tüketin.

Enerji Veren Smoothie-2

Yarm orta boy muz

5-6 adet çi badem

1 tatl ka kakao

2 adet yumuak kuru hurma

1 su barda süt

Tüm malzemeleri blenderdan geçirip taze tüketin.

Ana Sayfaya Git