Metabolizmanızı yavaşlatacak 4 yanlış hareket

Metabolizmanızın yavaşlaması hem sağlığınız açısından size sıkıntılar çıkarabilir hem de kilo almanıza neden olabilir. Bu sebeple metabolizmanızı yavaşlatacak hareketlerden ve yiyeceklerden uzak durmalı, vücudunuza iyi gelecek rutinler geliştirmelisiniz.

Haberler 16.07.2017 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KALOR MESELESN ABARTMAK

çoumuz kilo vermek istediimizde düük kalorili bir beslenme düzenine geçeriz ve olaya önce kaloriden ksarak giri yaparz. Oysa bu doru bir beslenme rutini deildir. Kalori alamayan vücut bunu bir tehdit olarak alglar ve metabolizmay yavalatarak olaya çözüm getirmeye çalr. Bu durum da sandnzn aksine kilo verememenize neden olur. Bu sebeple vücut kitle endeksinize göre yeterli kaloriyi tüketmeli, eker, un, tuz gibi sizin için zararl beslenme çeitlerinden uzak durmalsnz.

KAHVALTIYI YANLI YAPMAK

Kahvaltnz yine kilo vermek adna yulaf ezmesiyle ya da bir dilim ekmekle mi yapyorsunuz? Tebrikler, metabolizmanz yavalatarak kilo veriminin önüne geçiyorsunuz. Bunun yerine kahvaltnza protein eklemeniz gerekiyor. Birçok bilimsel çalma proteinin tokluk hissi ve fazla kalori yakmnda karbonhidratlardan daha fazla rol oynadn gösteriyor. Özellikle sabahlar kahvaltnza eklediiniz protein metabolizmanz hzlandrarak ya yakmn arttryor.

HAREKETSZ BR HAYAT YAAMAK

Metabolizmann hzlanabilmesi için ona gerekli olan destei hareketle vermeniz gerekir. Günlük hayatta fazla hareketsiz olmak metabolizmay yavalatr ve kilo almanza neden olur. lle de egzersiz yapamadm dememek ve gün içerisinde ayakta, yürüyerek daha fazla zaman geçirerek hayatmza hareketi eklemek gerekiyor. Ofiste sk sk ileri geri yürümek, telefon görümelerini yaparken dolanmak, vücudunuz tarafndan hareket olarak alglanr ve metabolizmanz hzlanr.

DÜZENL UYKU UYUMAMAK

Uyku düzenindeki bozukluklar ve gereinden az uyumak metabolizmanz yavalatr. Yaplan aratrmalar bir hafta boyunca günde 4 saat uyuyan kiilerin haftann sonunda metabolizma hzlarnn yüzde 8 orannda azaldn göstermektedir. Bu hz kiilerin ancak 24 saatlik uyku ile düzene girmitir. Bu demek oluyor ki salkl hza sahip bir metabolizma için salkl bir uyku arttr.

Ana Sayfaya Git