Mevsim geçişinde hasta olmamak için 8 öneri!

Sabah evden ince bir montla çıkıp öğle saatlerinde bunaldığımız, akşamları ise hafif üşüdüğümüz günleri yaşıyoruz. Havanın her an değişebildiği mevsim geçişleri, hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Bu dönemi sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Canan Aksoy, su alımı, beslenme ve egzersizle ilgili önerilerde bulundu.

Haberler 16.03.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günein yüzünü bir gösterip bir kaybolduu mevsim geçileri, bata grip ve nezle olmak üzere birçok hastal da beraberinde getiriyor. Bu dönemde salmz korumann yolu ise baklk sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Üstelik yalnzca günlük yaam ve beslenme rutinimizde küçük deiiklikler yaparak güçlü bir baklk sistemine sahip olmak mümkün.

Diyetisyen Canan Aksoy, baklk sistemini güçlendirip mevsim geçilerini salkl bir ekilde atlatabilmek için önerilerde bulundu.

1-Günde 6 - 7 kez idrara çkacak kadar su için. Böbreklerinizin iyi çalp çalmadn ve vücudunuz için yeterli su almn bu ekilde kontrol edebilirsiniz.

2-Düzenli ve kaliteli uyuyun. Büyüme hormonu gece 22.00 - 02.00 saatleri arasnda ve karanlk bir ortamda uyuyorsanz salglanr. Bu saatlerin önemli bir ksmndan yararlanmaya çaln. Uyuduunuz ortamda televizyon ve bilgisayar olmamasna dikkat edin. Uyumakta zorlanyorsanz, yatmadan önce melisa, rezene, papatya gibi sakinletirici etkisi olan bitki çaylar için.

3-Günde 30 dakika açk havada yürüyün. Düzenli egzersiz, baklk sisteminizin güçlenmesine yardmc olur.

4-Açk havada yürümek, D vitamini almanza da yardmc olur. Üstelik D vitamini düzeyinizin iyi olmas, baklk sisteminizin güçlenmesine katk salar.

5-Sabah, öle ve akam yemeklerinize mutlaka mevsim yeillikleri elik etsin. Bunlar, antioksidan, posa ve vitamin almnz artrr.

6-Günde en az iki porsiyon mevsim meyvesi tüketin. C vitamini gibi baklk sisteminin en büyük destekçisini ve antioksidanlar meyvelerden alabilirsiniz.

7-Kaliteli protein kaynaklarna öncelik verin. Kahvaltnzda yumurta, dier ana öünlerinizde et, tavuk veya balk yemeye özen gösterin. Esansiyel aminoasitler, güçlü baklk sistemi için önemlidir.

8-Her gün bir avuç kadar yal tohum, fndk, fstk, ceviz, badem tüketmek, magnezyum, çinko gibi baklk sistemine yardmc olan mineralleri almanz salar.

Ana Sayfaya Git