Migrenli çocuklar daha çok okul devamsızlığı yapıyor

Çocuk yaşta ortaya çıkan migren rahatsızlıklarında en önemli problemin hastalığın tanısının konulamaması olduğunu belirten uzmanlar, erişkinlere nazaran çocuklarda migren belirtilerinin daha çeşitli olduğunu ve belirtilerin görülmesi halinde mutlaka hekime danışılması gerektiğini vurguluyor.

Haberler 04.12.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nöroloji Uzman Dr. Celal Salçini, çocuklarda migren hastalna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

lk migren ata 12 ya öncesi yaanyor

çocukluk çanda migrenin bilinenden daha çok görüldüünü vurgulayan Nöroloji Uzman Dr. Celal Salçini, okul çandaki çocuklarn yüzde 10unda görülen migrene nadir olarak tan konulabildiini ve migren hastalarnn ilk atan 12 ya öncesi geçirdiini söyledi.

MGREN çOCUKLARIN HAYAT KALTESN BOZUYOR

Erikinlere nazaran çocuklarda migren belirtilenin daha çok çeitlilik gösterdiine deinen Nöroloji Uzman Dr. Celal Salçini, çocuklarda da erikinlerdeki gibi ba ars, bulant, kusma, k ve sese hassasiyet olabilecei gibi karn ars ve duygu durum deiiklii görülebilir. Migren ataklar skl ve iddeti erikine göre daha nadir olsa da çocuklarn hayat kalitesini bozmak için yeterlidir. Belirtileri çeitlilik gösterdii için beklenti anksiyetesi ve endie yaratyor. Dolaysyla okul performans dahil sosyal yaants da bu durumdan etkileniyor. Migren rahatszl bulunan hastalar dier çocuklara göre iki kat devamszlk yapyor dedi.

EN BÜYÜK RSK ALEDEN GELMES

Yetikinlerde olduu gibi çocukluk ça migreninin de tedavisinin mümkün ve birbiriyle benzer olduunu ifade eden Nöroloji Uzman Dr. Celal Salçini, Migren ergenlikten önce erkek çocuklarda, ergenlik sonrasnda ise kz çocuklarda daha sk görülüyor. Bu noktada önemli olan tany zamannda koymaktr çünkü yetikinlerde dahi migren hastalarnn yars tan alabiliyor. Ebeveynlerinde yüzde 70 orannda migren görülebiliyor, eer aile fertlerinde migren rahatszl varsa çocuklar için de risk oluturan bir durum bu dedi.

Ana Sayfaya Git