Mimik kontrolü için uzmanların estetik botoks konusunda uyarı

Plastik ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Ufuk Bilkay, estetik operasyonlar için yaşa göre estetik ameliyatı koşullarını açıkladı. Yaşa göre estetik trendleri konusunda açıklama yapan uzman, bilhassa botoksun 20'li yaşlarda yapılması gerekliliğini açıkladı

Haberler 21.01.2016 - 12:25 Son Güncelleme : 21.01.2016 - 12:25

Plastik ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Ufuk Bilkay, estetik operasyonlar için yaşa göre estetik ameliyatı koşullarını açıkladı. Yaşa göre estetik trendleri konusunda açıklama yapan uzman, bilhassa botoksun 20li yaşlarda yapılması gerekliliğini açıkladı

Prof. Dr. Ufuk Bilkay, kişilein yaşlarına göre estetik trendleri hakkında bilgi verdi. Dr. Bilkay, insan yüzünde oluşan yaşlılık belirtilerinin 30 lu yaşlardan snra meydana geldiğini vurguladı.

Ege Ünivrsitesi Hastanesi Plastik v Rkonstrüktif Cerrahi Anbilim Dlı Öğretim Üysi Prof.Dr. Ufuk Bilkay, yaşa gör estetik trendlerini açıkladı. İnsan yüzündeki yaşlılık blirtilerinin 30 yaşından itibren başladığını belirten Dr. Bilkay, yaşlanmanın genellikle göz kapaklarında ortaya çıktığını söyledi. Göz kenarlarındaki kaz ayağı çizgileri, burundan ağız kenarına inen luklar, gözyaşı luklarında 30 yaşından sonra bir takım dğişiklikler olduğunu ifade eden Dr. Bilkay, Özellikle yağ dokusun bğlı kayıplar, mimiklre bğlı kırışıklık olmaya başlıyor. Ameliyat dışı uygulmalar 20li yaşların sonlrında kruyucu olarak yapılabilir. 30 yaşından itibaren bu bölgelerdeki oluklanmaları önlemek için bir tkım dolgu uygulanbilir. Öncelikle koruyucu, daha sonra tedavi amaçlı müdahale yapıyoruz dedi.

SARKMA AZ İSE YÜZ GERME YAPILABİLİR

Deri sarkmaları, alt göz kapağındaki torbalanmaları gidermk için 35 yaş civarında göz kapağı ameliyatlarına ihtiyaç duyulbildiğini ifade eden Dr. Bilkay, 40 yaşından itibaren yüzün yaygın doku kybına bağlı olark dolgu, kolejen yapıyı artıran ultrasonik, radyo-frekans tedavileri çok sık uygulanmaktadır. 45 yşından itibaren yüz germe ameliyatı yapılabilir. Sarkmalar az is bir takım skı yöntemlri tedavileri yüz güldürücü sonuçlar verebilir. Ancak sarkmalar fazl ise yüz germe operasyonuna bşvurur. 50 yaşından sonra yüz germ ameliyatlarını daha sık yapıyoruz. Kişi sağlıklı bir birey is anstezi almasında engel bir durum yoksa yüz germe ameliyatlrı veya yüz gençleştirme tedavileri her yaşt yapılabilir. Ancak kişi çk fazla yüz germe operasyonu geçirmişs, deri elastik yapısını kaybetmişse, dlgu vya botox yöntemleri trcih edilebilir diye konuştu.

KORUYUCU BOTOKS

Yüzde dinmik ve sttik kırışıklıklar oluştuğunu anlatan Dr. Bilkay, şunları söyledi: Dinamik kırışıklık, mimik kaslarının fonksiyonlarına bğlı olarak ortaya çıkar. Daha çok yüzün üst yarısında meydana gelir. Sttik kırışıklıklar daha çok alt yarıda meydana gelir. Statik kırışıklık ve boşluklarda hem kruyucu hem de tedavi amacıyla dolgu yöntemini uyguluyoruz. 25 yaşından sonra botoks yöntemi ile dinmik kırışıklıklara yol açan kaslrın aktivitesini zaltarak, iz ve kırışıklar oluşmaması için önlem alınabilir. Botoks ile ilgili bazı kdınların, yüzü şişiriyor şeklinde yanlış bir algısı var. Btoks yüzü şişirmez. Botoks bir serumdur. Bu madde ile kasların geçici süre il (6 y) çalışması engelleniyor. Dlgu fazl yapılırsa yüzü şişirbilir.

Yş durumuna göre yapılacak olan estetik girişim ve operasynlarını anlatmakta olan Plastik ve Estetik Cerrah Prf. Dr. Ufuk Bilkay, Mimik kırışıklıklrının ortaya çıkması durumun önlemek dına 20 yaşı itibari il botks önermekteyiz. 45 yaşından itibaren yüz germe amliyatları uygulanabilmektedir diye ifade etti.

Ege Ünivrsitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üysi Prof.Dr. Ufuk Bilky, yaşa göre stetik trendlerini açıklandığı söylenmektedir. İnsan yüzündeki yaşlılık blirtilerinin 30 yaşından itibaren başlamış olduğunu belirtmekte olan Dr. Bilkay, yaşlnmanın genllik ile göz kapklarında meydana çıkmış lduğu öne sürüldü.

Göz kenarlarındki kz ayağı çizgileri, burundan ağız kenarına inmekte olan oluklar, gözyaşı luklarında 30 yaşından sonra bir takım değişiklikler lduğunu belirtmekte olan Dr. Bilky, Özellikle yağ dokusuna bğlı kayıplar, mimikler bağlı kırışıklık olmaya bşlıyor. Ameliyat dışı uygulamalar 20li yşların sonlarında koruyucu larak yapılabilir. 30 yaşından itibaren bu bölgelerdeki oluklanmaları önlemek için bir takım dolgu uygulanabilir. Öncelikle koruyucu, daha sonr tedvi amacı içrisinde bir müdahale uyguluyoruz ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git