Mucizevi besin kırmızı pancarın bilinmeyen faydaları

Kırmızı pancarın bağışıklığı güçlendirdiğini ve antioksidan deposu olduğunu söyleyen Diyetisyen Eda Balcı, “Bilinen en önemli faydalarından biri içeriğindeki betalainin kalp damar hastalıklarında etkili olduğudur. Kırmızı pancar serbest radikal denilen ve kanserden kronik kalp yetmezliğine kadar birçok hastalığa neden olabilecek zararlı maddelerle savaşır ve bu özelliği sayesinde kalbi korur” dedi.

Haberler 26.10.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ar. Gör. Eda Balc, krmz pancarn içeriinde A, C, E, B6, B12 ve K vitaminlerinin yan sra potasyum ve fosfat gibi minerallerin bulunduunu söyleyerek krmz pancarn birçok hastalkta etkili bir besin öesi olduuna dikkat çekti.

DEMR EKSKL VE KANSIZLIIN GDERLMESNDE ETKL BESNDR

Balc ayrca krmz pancarn baklk sistemi üzerinde en etkili vitaminlerden biri olan C vitamini yönünden oldukça zengin olduunu ifade ederek, içeriindeki C vitamini sayesinde baklk sistemini güçlendirerek, hastalklarla ba etme gücümüzü arttrdn ve birçok hastaln ortaya çkmasn da engellediini söyledi. Balc, Krmz pancarn faydalarndan bir dieri ise demir eksiklii ve kanszln giderilmesinde etkili olmasdr. Pancar suyunun alyuvar düzeyini arttrarak kan yapmna katkda bulunmas, bu sebzeyi oldukça deerli bir besin haline getirmektedir. Özellikle kanszlk sorunu yaayan kii saysnn azmsanmayacak kadar fazla olduu ülkemizde pancar tüketimi oldukça önem tamaktadr diye konutu.

POSALI BR BESN OLAN KIRMIZI PANCAR TOKLUK HSS LE ZAYIFLAMADA DA ETKL

Krmz pancarn posa içerii yüksek bir besin olduunu belirten Balc, Bu özellii sayesinde barsak hareketlerini düzenler. Böylece kabzlk, hazmszlk, karnda ilik gibi sorunlarn önüne geçer. Düzenli ve ölçülü tüketildiinde özellikle kabzlk sorununda oldukça etkili olur. Posa içerii yüksek bir besin olduu için tokluk hissini artrr ve zayflamada da etkili olur ifadelerini kulland.

Yapsnda bulunan betalain adl maddenin ve C vitaminin sdan zarar görmesini engellemek için pancarn çi olarak tüketilmesinin daha doru olduunu söyledi. Balc, krmz pancarn buharda maksimum 15 dakikay geçmeyecek ekilde tüketilebileceini de söyledi.

Ana Sayfaya Git