Muşmula çayı binbir derde deva

Dr.Fevzi Özgönül, ‘Muşmula; susuzluğu azaltır, kan dolaşımını düzenler, ishali keser, dizanteriyi önler, karaciğeri temizler, mideyi de kuvvetlendirir’ dedi.

Haberler 17.12.2017 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Fevzi Özgönül, mumula çaynn binbir derde deva olduunu belirterek, Mumula, kimilerinin sert , kimilerinin de daha olgunlam ve yumuam olarak sevdii bir meyvedir. Baz kiilerin ise çok severek tüketmedii hatta çok fazla da bilmedii bir meyvedir. Genellikle beyaz, pembe renklerde çiçekler açar. Meyveler hafif buruk bir tattadr. Ekim sonu, kasm ay balar gibi hasad balar. Birkaç ay hasad sürer. Bu yüzden k aylarnda hasad devam eder ve ifasndan yararlanlabilir. Fakat birçok faydas bulunan bu meyve tam olgunlamadan yeil haldeyken tüketilmemelidir. Hatta satn alndktan sonra bir süre evinizde beklese bile biraz daha olgunlar ve yumuar. Tad da daha güzel olur. diye konutu.

MUMULA çAYININ FAYDASI

Mumulann faydalarn saymakla bitirilemeyeceini kaydeden Dr.Fevzi Özgönül, Mumulann,kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesinin yan sra askorbik asitte içermesi sebebiyle vücuda çok faydaldr. Serinletici olmas sayesinde vücuda ferahlk verir. Antioksidan özellii sayesinde zararl toksinleri yok eder. Mumula yapra ekstresi baklk sistemini güçlendirir, vücuda güç verir. Diyabet yani eker hastal olanlar da bu ifal meyveyi tüketmelidir. Ayrca mumula yapraklar karaciere de fayda salar. Karacieri zehirli maddelerden korur. Sakinletirici etki salar, cilt kanserini önler. Depresyona iyi gelmesi de mumula faydalar arasndadr. Kusma, mide bulantsn önlemede de yardmc olur. dedi.

HAMLE KADINLARA FA

Hamile kadnlarn da bu ifal meyveyi bol bol tüketmesini öneren Dr.Fevzi Özgönül, daha sonra unlar kaydetti, Özellikle k aylarna gireceimiz u günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunmas hamileler için oldukça büyük bir anstr. Bu yararl meyve düük yapma riskini azaltr. Düük yapma riski olan gebe kadnlar bu meyveyi tüketmelidir. Ayrca bel arlarna çok iyi gelir. Arlar hafifletici özellii de vardr. Gut hastalar da bu faydal meyveyi bolca tüketebilirler. Fakat yüksek tansiyon hastalarnn daha az tüketmelerinde fayda var.

Mumulann zayflamaya da iyi geldiini, barsak hareketlerini arttrarak zayflamaya engel olan unsurlar ortadan kaldrdn ve bu özelliinden dolay mumula çaynn kilo vermek isteyenler tarafndan da yaygn olarak tüketilmesi gerekir.

MUMULA çAY TARF

Bir litre suyun içine ince kylm bir avuç mumulay kaynatp süzdükten sonra süzme bal ile de tatlandrarak günde üç öün birer çay barda içebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git