Mustafa Cengiz: “Biz kimseyle düşman değiliz”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şahsının ve camiasının kimseyle düşman olmadığını belirterek, “Barış tek taraflı olursa düzenli tokat yersiniz. Bize kanıtlasınlar Galatasaray yönetimi veya başkanı olarak bizim doğrudan sataştığımız biri var mı?” dedi. Cengiz, Arda Turan hakkında ise, “Arda bizim değerli bir kardeşimiz. Bizim ocağımızdan yetişmiş bir oyuncu bizim şampiyon olmamız için mücadele etti. Camiamız açısından doğru olmadığını düşündük” yorumunu yaptı.

Haberler 04.02.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray Bakan Mustafa Cengiz katld bir TV programnda önemli açklamalarda bulundu. Galatasaray olarak kimseyle düman olmadklarnn altn çizen Bakan Cengiz, Ne Fenerbahçe ne Beikta ne Trabzonspor ne Edirne ne Eskiehir ne Adana bizim dümanmz deil. Tüm kulüpler bizim deerli rakibimiz. Ayn platformda eit artlar altnda mücadele ettiimiz deerli kulüplerimiz hele büyükler bizim yakn arkadamz bazen annemiz babamz. Bizi ayran din dil rk snf mezhep yok. Sadece ayn ailede iki karde bir bir rengi bir renk bizim hepimizin yakn arkadalar rakip takm. Benim yaptm sert konumalara bakn. Asla durup dururken ettiim tek kelime yok. Siz cam kulede otururken etrafa ta atmayn. Bunu yapmayn. Bar tek tarafl olursa düzenli tokat yersiniz. Bize kantlasnlar Galatasaray yönetimi veya bakan olarak bizim dorudan satatmz biri var m? Biz bize saldr yaplnca tespit yapyoruz. Ne diyor TFF yant versin diyoruz. Ben Galatasaray tarihin en çok ceza alan bakanym. Bana basketbol federasyonu da ceza verdi. Ben kimseye laf etmiyorum. Biz ilk göreve geldiimizde rakibe sayg kendine sayg dedik. Rakibe size yaplan bir yanl varsa bize bildirin dedik. Bizim seyircimiz ne sahaya girdi ne bir yeri yakt. Biz kurallara uyuyor ve mücadele ediyoruz. Görünen köy klavuz istemez. Galatasaray olarak biz rakiplerimize sayg duyuyoruz ve biz yarn eit artlar içinde yürümesinden yanayz eklinde konutu.

Arda Turan ile sorunumuz yok

Son dönemde Fatih Terim ile yaanlan Arda Turan krizine deinen Bakan Cengiz, Arda bizim deerli bir kardeimiz. Galatasarayda oynam, bize para kazandrm biri. Hatta gitmesini istemedik ani gitti. Bu deerini gösterir. Ben ona yolu açk olsun diyorum. Bizim ocamzdan yetimi bir oyuncu bizim ampiyon olmamz için mücadele etti. Buna tepkimiz yok sayg duyuyorum. Bu futbolda var. Bizi kendi camiamz açsndan doru olmadn düündük. Konu kapand. Arda ile sorunumuz yok. Baarlar diliyorum. Moralini bozmasn devam etsin. Hocamz ile birlikte inallah ampiyonluklara ulaacaz. Camiann bütün katmanlaryla dedi.

Devlet destei bize legal snrlar içindedir

Türk futbolunun sorunlarna dikkat çeken Bakan Cengiz, Kemerburgaz, Riva ve Florya birbirine yapk üç karde gibi. Floryay verdiimiz bedel üzerinden aldk. Florya u anda aldmz deerinin 5-6 kat. Aldmz zamanki bedel ile imdiki belde ve imara açlm olmas çok mutlu etti. Fakat bu alan bize yeterli deil. Alt yapda 8 yata takmlarmz var. Geçen yl 7 ya grubunun 5inde ampiyon olduk. Bunlara saha yetmiyor. Türk futbolundaki en büyük sorun bu. Avrupada her yerde çim saha var. Bizde maalesef yaplamada hiçbir anne, baba çocuunu sokaa brakamyor. A Takm için bir antrenman bir de normal sahaya ihtiyacmz var. Bu 10 adet saha için Kemerburgaz verildi. Oraya 6 adet saha koyabiliriz. Florya devam edecek ve arlkla altyap olacak. Florya için 120 milyon TL + 37 milyon TL bedel ödedik. Bazen bize devlet desteiyle yaptnz diyorlar. Devlet destei bize legal snrlar içindedir, ba deil. Siz 100 yl devlet destei içinde varlk sahibi olacaksnz. Hem devlet destekliyor, nemalanyor diye insanlara çatacaksnz, böyle bir ey olamaz! Bu trajikomik. Hem destek al, hem bakalarn eletir. Rivada talep patlamas yaand. 1.500e yakn villa var. Müthi bir talep var. lk 1 haftada 190 milyonu akn talep geldi. Bu, una yarad, Rivadan elde ettiimiz gelirle Floryay karlayacaz dedi.

Lütfen Kemerburgazn yapmna destek olun

Galatasaray camiasndan Kemerburgaz projesine destek isteyen Cengiz, Takmn Floryadan Türk Telekom Stadna gelmesi uzun sürüyor. Bu futbolcularn konsantrasyonunu bozuyor. Bizim azami 2 yl içinde Kemerburgaza gelmemiz gerek. Kemerburgaz arazisinde ruhsat iptale edilen madencinin tahliyesine baland. Kemerburgazda proje hazr. Buradaki yatrm 150 milyon TL. Bizde büyük inaat irketleri var, salam Galatasarayl kardelerimiz var, lütfen Kemerburgazn yapmna destek olun! Biz yaparz, gücümüz yeter ama bize destek olannn da heykelini dikeriz açklamasn yapt.

Uzun zaman sonra net faaliyette artya geçtik

Uzun zaman sonra bilançolarda artya geçtiklerini belirten Cengiz, Biz göreve geldiimiz andan itibaren belirlediimiz en önemli husus mali disiplindi. Bunu saladmz inanyoruz. Göreve geldiimizde binlerce hacizle karlatk eski yönetimlerle birlikte. Basketbol ve voleybolda 60 milyona yakn ödememiz vard. u anda dernek olarak hiçbir borcumuz yok. Sadece baskette bir antrenöre 1 milyon 200 bin borcumu var. Geldiimizde UEFA ile ilgili çok ciddi sorunumuz vard. 4 ay UEFA, 4 ay CAS süresi verdik. UEFA da bizi anlayla karlad. UEFA karsnda bize verilen 3 yllk süreçte 1 milyar TL açmz vard. Verilen tolerans 30 milyon TL idi. Dedik ki bize 4 ay süre verin. Bu süreçte uçan burnunu kaldrdk. Yayn gelirleri, taraftar gelirleri artt. Bunu gördüler ve bizimle 4 yllk anlama yaptlar. Avrupa kupalarna katlmasaydk 60 milyon liralk gelirden mahrum kalacaktk. CAS sürecinin ardndan kulüp nefes ald ama bu 2 ylda halledilecek bir konu da deildi. Dernein elde edilmi 200 milyon dolara yakn eksi geliri vard her dalda. Bunu eritmemiz zaman alacak ama biz uzun zaman sonra net faaliyette artya geçtik ifadelerini kulland.

Türk kulüplerin mali durumlar hakknda önemli açklamalarda bulunan Bakan Cengiz, Kulüplerin kurtulmas için UEFAnn mali disiplinin bütün kulüplere uygulanmas gerek. Bu balamda TFF güzel bir uygulama balatt. 26 Haziranda kendi Finansal Fair Playimiz ilan edildi. Yllardr Kulüpler Yasas çksn deniyordu. Bu uygulama konuldu ve sonra ilan edildi. Getirin gelirleri giderleri dediler. Federasyon bunu 15 Aralk 2019a kadar kabul etti. 31 Aralkta da TFF limitleri açklad. Ama ondan sonra bir kulübümüz çkyor ve diyor ki 8 Ocak tarihinde tekrar benim limitlerimi arttr. Limitlerimi arttr dedii madde ise yürürlükte deil. Ve o kulübün limiti yaklak 33 milyon TL artyor. Bu rakam da yetmiyor. 17 Ocaktaki bavuruyla 26 milyonluk ek talep ediyorlar. 49 Milyon TL yüzde 30 am payyla birlikte o kulübe müthi rahatlama getiriyor. Puan silme, transfer yasa cezas gibi cezalar erteleniyor, sadece yüzde 5 ama girdii için. Eer siz bir kulübe bu hakk oyun baladktan sonra haksz yere veriyorsanz, ben TFFye soruyorum; bunu nasl yaptnz. Bu art yüzde yüz usulsüz. Bir eyde neden net olamyoruz. Lafla effaflk olmaz. Ben dürüstüm demekle dürüst olunmaz. Açk konuaym, TFF benim burada sorduum cevabn vermek zorunda. Haklysa biz kabul ederiz. Adm gibi eminim ki eer Galatasaray bunu yapsayd her ceza verilmiti dedi.

Ana Sayfaya Git