Mutsuzluk, bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Kuantum Düşünce Tekniği Eğitmeni Anıl Şehirlioğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yaşandığı şu günlerde insanların yediklerinden, içtiklerinden çok ruhsal sağlığına dikkat dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü mutsuzluk, bağışıklık sistemini en çok zayıflatan duygu. Dolayısıyla şu anda duygusal açıdan güçlü ve kendimizle barışık olmamız en çok dikkat etmemiz gereken nokta." dedi.

Haberler 26.03.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada hzla yaylan Kovid-19 salgn nedeniyle insanlar korku, endie ve tedirginlik duymaya balad. Hayatn günlük aknn deimesi, Kovid-19a yakalanr mym? düüncesi, hiç üphesiz insanlarda olumsuz düüncelerin hakim olmasna sebep oldu.

Uzmanlar, hijyen kurallarna dikkat etmenin yan sra bakln da güçlü olmasnn bu süreci atlatmadaki en önemli unsurlarn banda geldiini belirtiyor.

Kuantum Düünce Teknii Eitmeni Anl ehirliolu, bu süreci evinde geçirmek durumunda olan insanlarn baklklarn ruhsal olarak da nasl güçlendireceklerinin püf noktalarn anlatt.

ehirliolu, er gibi görünen bir durum olmasna ramen koronavirüsün bir açdan çok güzel mesajlarla geldiini, çünkü koronavirüsün en büyük özelliinin, baklk sistemi güçlü kiileri etkilememesi olduunu söyledi.

Baklk sisteminin güçlenmesinin, kiinin kendi içinde huzurlu, mutlu olmas, hayatna, bedenine deer vermesiyle birebir alakal olduunu vurgulayan ehirliolu, unlar aktard:

Yediklerimizden, içtiklerimizden çok önce ruhsal salmza dikkat etmemiz gerekiyor çünkü mutsuzluk, baklk sistemini en çok zayflatan duygu. Dolaysyla u anda duygusal açdan güçlü ve kendimizle bark olmamz en çok dikkat etmemiz gereken nokta. Tam da u anda hepimiz kendi iç dünyamza dönüp, kiisel alanmz ve duygularmz güçlendirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Baklk sisteminin etkisini en çok güçlendiren etkiler nee, kahkaha, huzur, sevinç. u anda böyle hissedemiyor olabiliriz ama hayatmzda koronavirüs olmadan önce bunlar ne kadar hissediyorduk ve yayorduk, bence bunun sorgulamamz gereken bir dönemdeyiz.

- NEGATF NEGATF BÜYÜTÜR, POZTF POZTF ETK YARATIR

Bu dönemin, insanlarn baz meditasyon çalmalar, kiisel geliim kitaplar ve güzel filmlerle kendi iç serüvenlerine çkmalar gereken bir dönem olduunu belirten ehirliolu, sözlerine öyle devam etti:

Korku bizim ilkel beyin dediimiz bir alanda kaytldr. u anda en çok hissettiimiz ey korku. Hastalanma korkusu, ölüm korkusu, sevdiklerimize bular korkusu bizi hastaln kendisinden daha çok sabote edip kilitledi. Önce bu korkuyla yüzleip, onu amamz gereken bir süreçteyiz. Dolaysyla insanlarn bu alanda zihinlerini susturup sosyal medya tuzandan, haberlerin içinde kalmaktan uzak durmalar gerekiyor. Öz bilgiyi alsnlar ama bütün günlerini koronavirüsün etkilerini dinlemekle geçirmesinler. çünkü negatif negatifi büyütür, pozitif pozitif etki yaratr. Dolaysyla içsel salmz korumak adna biraz da kendimizi uzakta tutmamz lazm. WhatsApp gruplarndan felaket habercilii gibi bir ey yayld. Bunlara insanlarn kulaklarn tkamas gerekiyor.

- ÜKÜR ETME BLNCNE DE GEçMEMZ GEREKEN BR DÖNEMDEYZ

Anl ehirliolu, koronavirüsün öldürme etkisinin birçok hastal öldürme etkisinden daha az olduunu ancak dünyada ayn anda yayld için insanlarn paniklediini belirtti.

Koronavirüsün insanlarn sosyal yaam alanlarn kapattn anlatan ehirliolu, u deerlendirmede bulundu:

Onkoloji hastalarnn çou böyle yayordu ve biz onlarn ne yaadndan bir haberdir. Empati de kuramyorduk ama imdi biz bilincine uyandrlmaya çaltmz, halimizden daha kötü hallerdeki insanlar da anlayp ükür etme bilincine de geçmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bir çoumuz evde olduumuz için, istediklerimizi yapamadmz için isyandayz, ne kadar sürecek diye de kayglanyoruz ayn zamanda. Fakat biz özgürken ne kadar özgürdük ki? Bir yere gittiimiz zaman insanlarn yannda ei, çocuu, arkadalar var ama bir taraftan elindeki cep telefonuyla sosyal medya ile urayordu. Bizim balarmz kopmutu. Belki bu balar tekrar hatrlama sürecindeyiz. Bence en önemlisi bana göre biz kendimizi engellenmi hissediyoruz ama bu virüs olmadan önce biz kendi içimizde, kendi dünyamzda, kendimizi hangi konularda engelleyip durduruyorduk? Yapmak istediimiz birçok eyi, aslnda hiç de geçerlilii olmayan bahanelerle erteliyorduk. u anda en çok yüzlememiz gereken, üzerine dümemiz gereken nokta bu.

- HASTALIKLARIN HEPSNN ARKASINDA RUHSAL VE DUYGUSAL SEBEP VAR

Bu dönemin insanlarn birbirine sarlp, birbirinden destek almas gerektii bir dönem olduunu belirten ehirliolu, unlar dile getirdi:

Bir kesim unu çok yadsyor; sanki sadece fiziksel bir gerçeklik ve fiziksel bir salk var. Halbuki fiziksel sal etkileyen ruhsal bir salk var. Elbette fiziksel salmza önem vereceiz ancak ruhsal salk, bizim baklk sistemimizi de dorudan etkiliyor. Hastalklarn hepsinin arkasnda ruhsal ve duygusal sebep var. Örnein bademcikleriniz çok iiyorsa, mutlaka ifade edemediiniz duygularnz var. Hazmszlk problemi yayorsanz, midenizde sknt varsa içinize attnz, hazmedemediiniz duygularnz var. Banz çok aryorsa birçok düünceye sahipsiniz, mükemmeliyetçisiniz ve hayat kontrol etmeye çalyorsunuz ama bir taraftan bununla baa çkamyorsunuz gibi birçok hastaln ruhsal sebepleri var. Dolaysyla insanlar, ruh salklarna önem vermeliler.

- KENDNZ TELKN EDN VE OTOKONTROL SALAYIN

Anl ehirliolu, insanlarn güvendeyim, salklym, bu süreç geldi ama geçiyor diyerek kendilerini telkin etmeleri ve otokontrol salamalar gerektiini vurgulayarak, Günde birkaç kez bu cümleleri tekrar etmeliler. çünkü bilinç programlamas diye bir ey var. Bir eyi olumlu ya da olumsuz çok söylerseniz, süresi 21 gündür. Bilinç onu 21 gün sonra onu gerçek kabul edip yaamaya balar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git