Muz, nohut ve yer fıstığı yetersiz beslenen çocukların gelişiminde etkili

Bilim insanları, muz, nohut ve yer fıstığı yönünden zengin bir diyetin yetersiz beslenen çocuklarda bağırsak bakterilerini iyileştirdiğini ve büyümelerine yardımcı olduğunu tespit etti.

Haberler 13.07.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBCde yer alan haberde, ABDli bilim insanlarnn Bangladeli çocuklara yönelik yapt aratrmada muz, nohut ve yer fstnn vücuttaki salkl mikroplar artrd ve çocuklarn geliimine yardmc olduu sonucuna varld.

Aratrmaclar, öncelikle Bangladeli çocuklarn salkl barsaklarnda bulunan balca bakteri türlerini inceledi, ardndan da hayvanlarda hangi tür besin setlerinin bu bakteri türlerini güçlendirdiini test etti.

Son olarak yetersiz beslenen 12 ila 18 aylk 68 bebek üzerinde çeitli besinlerden oluan diyet türlerini deneyen aratrmaclar içlerinde muz, soya, yer fst unu ve nohutun bulunduu diyet türünün kemik büyümesi, beyin geliimi ve baklk fonksiyonu ile balantl barsak bakterilerini artrdn tespit etti.

çocuklarn geliiminin yakndan izlendii aratrmada elde edilen sonuçlarn yetersiz beslenen çocuklarda kemik, beyin ve vücut geliimine yardmc olmas bekleniyor.

Dünya Salk Örgütü, dünyada be yan altnda yaklak 150 milyon çocuun yetersiz beslendiini belirtiyor.

Ana Sayfaya Git