Narconon'un başarı oranı yüzde 84'lere ulaştı

Uyuşturucu bağımlılarını ilaç kullanmadan eğitim ve rehberlikle topluma kazandırmayı hedefleyen Kurtuluş Vakfı’nın Başkanı Ufuk Tezemir, Narconon Programı’ndaki başarının yüzde 84’lere ulaştığını ve bundan dolayı programı kopyalamaya çalışan dernek ve kurumların ortaya çıktığını ileri sürdü. Türkiye’de bu programı yalnızca kendilerinin uyguladığına dikkat çeken Tezemir, "Madden ve manen kandırılıyorlar. Biz artık insanların kandırılmasını istemiyoruz" dedi.

Haberler 21.08.2017 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaz Dalarnn eteklerinde Narconon Program ile uyuturucu bamllndan kurtulmak isteyenlere, çeitli yöntemlerle rehabilite uygulanyor. Narconon Programyla uyuturucu, uyarc ve alkol bamllarna, destek ve ilaçsz rehberlik eitimi veriliyor. Türkiyede 4 yldr devam eden Narconon Türkiye Eitim ve Rehberlik Programnda, madde bamls gençlere 3-4 aylk bir rehabilitasyon süreci gerçekletiriliyor. Program uygulayan Kurtulu Vakfnn Bakan Ufuk Tezemir ise, Narconon Programndaki baarnn yüzde 84lere ulatn ve bundan dolay program kopyalamaya çalan dernek ve kurumlarn ortaya çktn ileri sürdü.

Yurt dnda eitimlerini gördüler

Programn Türkiyeye 4 yl önce geldiini belirten Kurtulu Vakf Bakan Tezemir, Narcononun hiçbir ilaç kullanlmadan eitim ve rehberlik program ilediini belirtti. Narcononun baar seviyesinin yüzde 84lere ulatna dikkat çeken Tezemir, bu oran yüzünden farkl kurulularn program kopyalamaya çaltn öne sürerek, Yüzde 84lere kadar ulanca bu program kopyalamaya çalan dernekler, kurumlar üremeye balad. Bu bir süre sonra can skmaya balar, insanlar ihtiyac olduunda bu yerlere umut balyorlar. Madden ve manen kandrlyorlar. Biz artk insanlar kandrlmasn istiyoruz. çünkü bu programn Türkiyedeki tek uygulaycs Kurtulu Vakf. Dünyada 48 ülkede uygulanan Narconon Programnn Türkiyedeki tek temsilcisi biziz. Eitmenlerimizin tamam yurt dnda eitimlerini gördüler. Profesyonel olarak u anda kendi bulam olduklar bamllktan kurtulup, baka arkadalarna yardmc olmak üzere eitimlerini gördüler. u anda merkezimizde 9 tane eitmenimiz var. Bizde gönüllülük esas, maddi ve manevi çkar yok. nsanlarnn umutlarn krmak gibi bir hedefimiz yok. Sadece biz bamllk sürecini yaadk, bu programla kurtulduk ve imdi bakalar da kurtulabilir dedi.

Amacmz uyuturucusuz yeni mutlu bir hayat

Program sayesinde bir çok baar elde etmelerine ramen baz kurulular tarafndan eletiriye maruz kaldklarn belirten Tezemir, Halen bir çok kii kurum ve kurulular tarafndan programla ilgili hiç bir bilgiye sahip olmadan ar eletirilere maruz kalyoruz. Tabi balangçta çok daha fazla kap yüzümüze kapanyordu, imdilerde biraz daha fazla kendimizi anlatma imkan buluyoruz. Amacmz hayatmz geri kazanmamza sebep olan Narconon ilaçsz eitim programn kurtulmak isteyen madde bamls kardelerimize de öretmek. Tek isteimiz de insanlarn ve devletimizin bu program daha yakndan tanmas ve uygulamada kolaylk salanp daha fazla insana ulamas. çünkü bu program sadece madde bamllarna deil, hiç madde ile tanmayan çocuklarmza da eitimler vererek bundan nasl uzak durmalarn öreten, ayrca ailelere ve topluma da nasl davranmalar gerektiini anlatan bir program. Sevdiklerini bize emanet ederken insanlarn yüzlerindeki umut ve bize olan güvenleri bizi onurlandryor. Amacmz uyuturucusuz yeni mutlu bir hayat diye konutu.

Kurtulu Vakf Bakan Yardmcs Selenay Külhan ise, Kii kald sürece ar kesici dahi kullanmamaktadr, herhangi bir antidepresan ya da cip uygulamas yaplmamaktadr. Aksine kullanlan ilaç tedavisi bitmeden ya da cip taklysa veya herhangi bir hastal varsa kesinlikle burada kalamazlar ifadelerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git