Ne yedim ne yapmalıyım?

“Su içsem yarıyor”, “Hiçbir şey yemiyorum yine de kilo veremiyorum”, “Küçücük bir parça yedim” gibi bahaneler artık tarih oluyor çünkü yediğiniz her kötü şeyin iyi bir egzersizi var.

Haberler 26.10.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koarak, köpeinizi gezdirerek, bahçede uraarak hatta yüzerek aldnz kilolara annda engel olabilirsiniz.Hepimizin yapt en büyük hatalardan biri de yediimiz küçük eylerin kalorisinin de küçük olduunu sanmamz. Örnein küçük bir hamburgerde kaç kalori var ki diye balayan kaçamaklar ilerde size kilo, ya olarak döndüünde büyük sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmak gerekiyor? Yediiniz yiyecee göre enerji harcamaya ne dersiniz? Diyetisyen Emre Uzun, yediinize göre ne yapmanz gerektiini sizin için anlatyor. Bakalm bugün size hangi aktivite kalyor?

Masum görünen kaloriler

Tüm kar koymalarnza ramen sonunda malup dütünüz ve küçük bir hamburgerin cezbedici ana takldnz. Aldnz kalori miktarn merak ediyor musunuz? Tam 280 kalori. Peki ne olacak? Yedikleriniz için pimanlk duygunuz geçtiyse bu durumdan kurtulmak için tam 1 saat 11 dakika bahçeyle uraabilirsiniz. Sevdiiniz çiçekleri ekebilir, belki organik sebze ve meyve bile yetitirebilirsiniz. Patates sevenlerdenseniz ve sade kumpirde ne kadar kalori olacak? diyorsanz 350 kalori almsnz demektir. Fakat üzülmeyin. Aldnz kaloriyi oturarak yakmak yerine 60 dakika yani 1 saat boyunca yüzerek hem kilolardan hem de vicdan azabnzdan kurtulabilirsiniz.

Beyaz et özellikle diyet yaparken en çok tercih edilenlerden olsa da soslu tavuk için ayn eyi söylemek çok mümkün olmuyor. Özellikle kzartlm tavuk kanatlarnn kalorisi 700e kadar çkabiliyor. Eer öününüzde soslu tavuk tükettiyseniz size kalan 3 saat 41 dakika boyunca köpeinizi gezdirmek olacaktr. Peki ya arap keyfiyle yenilen pizza. Böyle bir dost muhabbetine siz de hayr diyemiyorsanz. Bir kadeh beyaz araptan 160 kalori, orta boy bir pizzadan ise yaklak 970 kalori alacaksnz demektir. Bu yediklerinizi ise 2 saat 49 dakika yüzerek ve 42 dakika bahçede uraabilirsiniz. Böylece bir nebze de olsa aldnz kalorileri yakabilirsiniz.

Koarak yakn!

Sadece spor yaparak kilo vermek isterseniz komak en iyi egzersizlerden biridir. Yediiniz yiyecee göre kounuzu planlayabilirsiniz.

Örnein

küçük boy bir patates kzartmas yediinizde 5.97 kilometre komanz gerekiyor.

Bir kutu kola içtiinizde 1.87 kilometre, bir dürüm yediinizde 11.99 kilometre küçük boy bir hamburger yediinizde 4.05 kilometre komalsnz. Özellikle alkollü içecekler kalori miktar yüksek olan içeceklerdir. Bunu da unutmamak gerekiyor. Bu yüzden bir ie bira içtiinizde 2.88 kilometre,çikolata yediinizde ise 3.54 kilometre komalsnz. Masum içeceklerden biri olan kahveyi içtiinde ise 0.42 kilometre komanz yeterli olacaktr.

Ana Sayfaya Git