Neden sık sık hastalanıyoruz ve iyileşemiyoruz?

İlaç dışı bitkisel takviye ürünleri markası Plantus için konuşan Uzm. Dr. Ercüment İlgüz, “Hastalıkları bütüncül sağlık felsefesi ile değerlendirmek en doğru tedavi biçimidir“ dedi ve yaşam kalitesini artıracak önerilerde bulundu.

Haberler 26.06.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ozon tabakasnn delinmesi, sanayileme, arabalardan çkan egzoz duman, kimyasal atklar, deien ekolojik sistem, küresel snma ve dünya kaynaklarnn tükenmeye balamas derken ne yazk ki dünyamz artk yaanlmas zor bir gezegen haline geldi. Artk tükettiimiz gdalarda, soluduumuz havada ve hatta dokunduumuz her eyin içerisinde toksik yani zararl madde bulunuyor. Toksik maddeler, doru tedavi ekli ile uygulanmadnda insan sal üzerinde akut veya kronik hasarlara sebep oluyor.

Uzm. Dr. Ercüment lgüz, bütünsel tbbn önemine dikkat çekiyor ve ekliyor; Bütünsel tp kiinin kendi genetik yapsna, bireysel yaantsna ve beslenme alkanlna göre tan koyuyor ve tedaviyi ona göre uyguluyor yani herkese ayn reçete ve ayn tan koymak söz konusu deil. Bütünsel tbb günümüzdeki tp uygulamalarndan ayran en büyük özellii de bu.

Bundan 100 yl önce hastalklarn sadece %10u kronik hastalkken, günümüzde bu oran %90a kadar çkt

Deien tüketim ve yaam alkanlklar beslenme alkanlklarn deyim yerindeyse kökünden deitirdi. Tükettiimiz fabrikasyon gdalar, paketli yiyecekler, hazr yemekler, katk maddeli ve yapay ekerli gdalar barsak problemlerine yol açyor. Bu da birçok kiinin barsak florasnn bozulmasna sebep oluyor. Barsak sisteminin bozulmasyla baklk sistemi düüyor ve kronik hastalklar ba gösteriyor. te tüm bu etkenler sayesinde bundan 100 yl önce hastalklarn sadece %10u kronik hastalkken, günümüzde bu oran %90a kadar çkt.

Semptomlar hastalk sanlyor!

Günümüzde semptom olan bulgular hastalk sanmak en büyük yanllarn banda geliyor. Mide bulants, barsak bozulmas ve ate gibi bulgulara ya da sadece arya yönelik tedavi yaplyor. Asl yaplmas gereken hastalk bulgularnn temeline inmek yani hastala bütün olarak bakmak. Bulgunun asl sebebi ortaya çktnda kronik hastalklar dahil bir çok hastaln ksa süre içerisinde tedavi edilmesi mümkün. Hastaln bütününe yani ana sebebine ulaldnda sorun ortadan kalkm oluyor. Günümüzde ne yazk ki bu tedavi yöntemi yok denecek kadar az uygulanyor.

Anlk stres zararl deil!

Yaanan anlk streslerin zararl olmadn aksine faydal olduunu belirten Uzm. Dr. Ercüment lgüz; Günümüzde birçoumuz ehir hayat sürüyor. ehrin kalabalndan kurtulamyor. hayat ar, akamlar geç saatte eve geliyoruz, sabahlar çok erken çkyoruz. Bir sürü i bizi bekliyor ve ister istemez stres oluyoruz. Artk hepimizde bir stres var ancak ksa süreli stres zararl deil aksine faydal. Ksa süreli stresler bilisel fonksiyonlarmz arttryor ve daha kolay örenmeyi salyor. Fakat stres uzun sürdüü, devam ettii zaman vücudun kortizon hormonu salglamasna neden oluyor. Yüksek kortizon hormonu, baklk sistemini olumsuz etkiliyor ve baklk sisteminin zayflamas da birçok hastal beraberinde getiriyor diyor.

Ana Sayfaya Git