Neştersiz kalp ameliyatı

Diyarbakır'da kalp kasında kalınlaşma bulunan iki hasta "septal ablasyon" yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Haberler 17.07.2021 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakra kalp kasnda kalnlama ikayeti ile Ankara ve Sivastan gelen iki hasta, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesinde açk ameliyata gerek kalmadan uygulanan septal ablasyon yöntemiyle salna kavutu.

Sivasta yaayan ve kalbindeki ardan dolay Ankarada bavurduu bir hastanede yaplan tetkiklerde kalp kas kalnlamas tehisi konulan 63 yandaki Bedriye Sararmaan, bir süre ilaç tedavisi gördü.

Zamanla nefes almada ve yürümede sknt çeken Sararmaan, durumunun kötülemesi nedeniyle öneri üzerine Diyarbakrda DÜ Tp Fakültesi Hastanesine bavurdu.

Burada doktorlarn 40 dakika süren baarl operasyonu sayesinde salna kavuan Sararmaan, taburcu edildi.

Ankaradan gelen Mehmet Selim Hartavi de yaklak 10 sene önce kalbindeki arlar nedeniyle gittii hastanede yaplan tetkikler sonucu ilaç tedavisi gördü.

ikayetlerinin geçmemesi üzerine DÜ Hastanesi Tp Fakültesine bavuran Hartavi de septal ablasyon yöntemiyle tedavi edildi.

DÜ Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, hastanelerinde hem bölgeden hem de ülkenin farkl illerinden gelen hastalara çok baarl cerrahi operasyonlar gerçekletirildiini belirterek, bölgede bir merkez olma yolunda önemli admlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Akda, bu baarl operasyonlar gerçekletiren doktorlar ve salk personelini kutladn ifade etti.

- Hastalarmzn genel durumu gayet iyi

Hastalarn ameliyatn gerçekletiren DÜ Kalp Hastanesinde kardiyolog Prof. Dr. Hakk imek, daha önce de stanbuldan ayn ikayetle gelen hastann tedavisini gerçekletirdiklerini belirterek, bu hafta Sivas ve Ankaradan iki hastaya septal ablasyon yöntemini uyguladklarn aktard.

Hastalarmzn genel durumu çok ükür gayet iyi. diyen imek, tüm bölgeye hizmet verdiklerine iaret etti.

Bundan sonra ülke geneline hizmet vermeyi planladklarn kaydeden imek, Hastalar güvenle hem Diyarbakrdaki misafirperverliimize hem de tecrübelerimize güvenerek ehrimize gelebilir. Gelen hastalarmz hem sosyal hem de bilimsel açdan memnun ayrlyorlar. dedi.

- ifay burada bulduk

Hastalardan Hartavi, hastalnn 40 yanda tehis edildiini dile getirerek, ilaç tedavisinden sonuç alamaynca Diyarbakra geldiini anlatt.

Hartavi, Son birkaç ay içerisinde iddetli göüs arlarm olmaya balamt. Merdivenleri iki kat dahi çkamyordum. imdi kendimi çok iyi hissediyorum. Herkes bana, nsanlar tedavi için Ankaraya, stanbula gidiyor, sen neden Diyarbakra geliyorsun? diye sordu. Ben de onlara ifann nerede olduunu bilemezsiniz. dedim. ifay burada bulduk. ifadelerini kulland.

Sararmaan da daha önce gittii hastanede çare bulamaynca bavurduu DÜ Tp Fakültesi Hastanesinde salna kavumann mutluluunu yaadn belirterek öyle konutu:

20 senedir rahatszlm nedeniyle sknt yayordum. Buraya geldik, ameliyat oldum. çok rahatm, çok iyiyim. Allah raz olsun, onun gibi hocalar bamzdan eksik etmesin. çok memnunum. çok ükür bu hastal hocamzn sayesinde sa salim atlattk.

Ana Sayfaya Git