Normal doğum başarısı!

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi Klinik Sorumlusu Tosun "Primer sezaryende yüzde 9,6 ile Türkiye birincisi olduk. Primer sezaryen düşüklüğü tüm kadın doğum uzmanlarımızın ortak başarısıdır"

Haberler 13.02.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Primer sezaryen düüklüü orannda Türkiyede ilk srada yer alan Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinin Kadn Doum Servisi Klinik Sorumlusu Doktor Önder Tosun, bunun, bütün doum uzmanlarnn ortak baars olduunu söyledi.

Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Servisinde, primer sezaryen düüklüü orannda Türkiye birincisi olmann sevinci yaanyor.

Anne adaylarn, en salkl doum yöntemi olan normal douma özendirme eitim çalmalar yapan Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi, önemli bir baarya imza att. Türkiye Salk Enstitüleri Bakanlna (TÜSEB) bal Türkiye Anne, çocuk ve Ergen Sal Enstitüsünce düzenlenen Doum ekli Tercihinin Multidisipliner rdelenmesi çaltaynda, Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Servisi, yüzde 9,6 ile primer sezaryen düüklüü orannda birincilik ödülüne layk görüldü.

Kadn Doum Hastanesi Klinik Sorumlusu Doktor Tosun, Türkiyedeki hastaneler arasnda birinci olup üstün hizmet plaketi almaktan memnuniyet duyduklarn söyledi.

TÜRKYE BRNCS

Birincilik ödülünü iki gün önce Ankarada düzenlenen çaltayda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan ve Salk Bakan Recep Akdadan aldklarn dile getiren Önder, öyle konutu:

çaltayda, Türkiyede yllk doum oranlar 4 bin 500ün üzerinde olan ve primer sezaryen doum oran düük olan hastanelere ödül verildi. Primer sezaryen oran düüklüü, daha önce sezaryen olmam gebenin doumunu sezaryenle olmasdr. Yani hastanemiz daha önceden sezaryen olmam gebelerin doumunu normal yolla gerçekletirilmesini salamada baar salamtr. Primer sezaryende yüzde 9.6 ile Türkiye birinci olduk. Primer sezaryen düüklüü tüm kadn doum uzmanlarmzn ortak baarsdr.

lk doumu normal yolla yapan Serap Karasezar, ilk bebeini kucana aldn belirterek hastaneden çok memnun olduklarn dile getirdi.

Hastanede normal doumla bir bebek dünyaya getiren Fatma çelebi de kaliteli hizmet sunulduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git