O canım tırnaklarınız neden kırılıyor?

Tırnaklarınız zayıf ve kırılgansa bu vücudunuzdaki önemli vitamin ve minerallerin eksik olduğunun bir işareti olabilir. Bu nedenle dışarıdan alacağınız günlük vitamin takviyeleri kırılmalar için iyi bir çözümdür. Bunun dışında beslenme düzeninize biotin içerikli yiyecekleri eklemek de tırnaklarınızı güçlendirir.

Haberler 10.04.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

B7 vitamini ve H vitamini olarak da bilinen biotin, yumurta, fndk, bakliyat, tam tahl, muz ve mantar gibi gdalarda bulunur. Diyetinize bu gdalar eklemek trnaklarnz güçlendirir. Siz bu gibi destek yöntemlerle trnaklarnz güvence altna aln, dier yandan trnaklarnz nelerin zedeleyebileceine birlikte bir bakalm.

Protein eksiklikleri

Protein sadece kaslarnz için iyi deildir. Yeterince protein almamak krlgan trnaklara sahip olmanza neden olabilir. Bu nedenle protein açsndan zengin gdalar trnaklarnz için iyi besin kaynaklardr. Trnaklarnzn protein ihtiyacn karlamak için bol bol balk, tavuk, yasz sr eti, yumurta, fasulye ve yasz süt tüketin.

Susuzluk

Susuz kalmak tüm vücudunuz için kötüdür. Tüm sisteminizi etkileyen susuzluk zayf trnaklarn da en önemli sebeplerinden biridir. Trnaklarnza iyi bakmak için günde yaklak dokuz bardak su için ve dehidrasyonu önleyin.

Nemsiz kalmak

Trnaklarnz sadece içeriden neme ihtiyaç duymaz, dardan da destek ister. Bunun için gün içinde iyi bir nemlendiriciyi ellerinize yedirmeyi ihmal etmeyin. Özellikle ellerinizi ykadktan sonra süreceiniz nemlendirici trnaklarnza çok iyi gelecektir.

Suyla fazla har neir olmak

Su içmek trnaklarnza iyi geliyor. Ancak trnaklarnz çok fazla su içerisinde tutmak onlarn katmanlarna zarar verir. Bu nedenle temizlik yaparken ya da bulak ykarken ellerinize mutlaka eldiven geçirin. Aksi halde suya maruz kalan trnaklarnz kurur ve bu da kolayca krlmasna neden olur.

çok fazla oje sürmek

Ojesiz gezmezsiniz biliyoruz ama ojenin uzun süre trnaklarnzn üstünde kalmas da onlarn kurumasna ve krlmasna neden olur. Bu nedenle ayn ojeyi trnaklarnzda be günden fazla tutmamal ve manikür arasnda nefes almasn salamalsnz.

Yazmak

Trnaklarnzn tüm gün telefon ekranna ya da bilgisayarnzn klavyesine vururken çkard sesi duyuyorsunuz deil mi? te bu ses trnaklarnzn her bir vuruunuzda darbe ald anlamna gelir ve onlara zarar verir. Bu nedenle ya trnaklarnz ksaltn ya da trnanza darbe yapmayacak ekilde bir yazma ekli gelitirin.

Ana Sayfaya Git