Oğluna Bağımlı Anneler Evlilikleri Etkiliyor !

Bağlılıkla bağımlılık arasında çok ince bir çizgi bulunur ve çoğu anne çocuğuna ne yazık ki bağımlı bir durumda yaşar. Bu nasıl oluşuyor? aslında sağlıklı olan nasıl olmalı gelin beraber bakalım;

Haberler 29.08.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk doum öncesi dönemden balayarak annesiyle sürekli bir etkileim içinde olduu için anne ile çocuk arasnda, annenin hamileliiyle birlikte balayan çok özel bir iliki bulunur. Bebek, annesine dokuz ay boyunca onu hayatta tutacak göbek ba ile baldr. Fiziksel olarak doumla birlikte kesilen bu ba, ruhsal olarak devam eder, yani hayali göbek bayla dolaan bir dürü yetikin görmek mümkündür.

ANNEYE BALANMA

Balanma olarak adlandrlan durum ksaca anne ile çocuu arasnda kurulan ilikidir. Doumdan sonraki ilk üç ayda bebek; anne ve kendisini bir bütün olarak alglar, kendisini onun bir uzants, annenin bedenini kendi bedeninin bir parças gibi görür. Ancak üçüncü aydan sonra çocuk, d dünyann farkna varr ve anneyi de farkl birisi olarak alglar. Dördüncü aydan sonra bebek, anneye balanmaya balar. Bu balanma aslnda anne ve bebein ayrmasnn da birinci aamasdr. Bebek, annesi yanndan uzaklanca alar. Bu aylardan itibaren annenin, çocuun ihtiyac olmad zamanlarda da onun sürekli olarak yannda olmas, ondan baka hiçbir ey ile ilgilenmemesi, onu sürekli gözetimi altnda tutmas, yalnz oynayabilecekken bile onu yalnz brakmamas, ona sürekli müdahale etmesi, anne çocuk arasnda ballktan ziyade bir bamlln olumasna olanak verir.

EVLLKLER ETKLYOR

Benim varlm çocuum için daha güvenli diye düünen anneler, aslnda çocuk için hiçbir ayrlk süresine izin vermeyerek bilinç dnda çocuklarn ayrlklara hassas klmaktadrlar. Anne, her durumda çocuk için karar verip onun adna admlar atarak çocuun kendi bana karar verebilme yetisinin gelimesine engel olur ve bu çocuklar annesiz yaamakta zorlanr. lerleyen dönemlerde arkada ve partneriyle olan ilikilerinde de sorunlar yaanmas kuvvetle muhtemeldir. Özellikle evlilik gibi ciddi durumlarda çocuuyla bamllk ilikisi kurmu, kendilik deerini çocuuyla kurduu iç içe geçmi ilikiden alan, kendi dünyasn çocuunun ihtiyaç ve taleplerini karlama üzerine ina etmi anneye sahip bireylerde bu durum daha fazla görülmektedir. Burada olunu bir baka kadnla paylaamad gibi, çocuunun evden ayrlmasyla birlikte büyük bir bolua düer ve zihin uralar bu sefer olunun evliliine, mutluluuna, rahatna kaymas söz konusu olabilir. Aslnda burada çift tarafl bir etkileim vardr. Anne duygu düünce ve davran odan tamamen çocua yönlendirir, çocukta buradan bir ekilde beslenmeyi örenmitir. çou baml annenin, kendisine baml olu kz olur. Ksr döngü aradaki o hayali göbek ban daha da güçlendirerek iç içe geçmi ayramam bir anne oul görmek mümkündür.

E KNC PLANDA

Toplumumuzda kadnlar anne olduktan sonra hep anne rolünde kalmay seçerler. Cinsellik ayptr, o artk annedir. Bir yere gidilecekse bir ey yaplacaksa önce çocuk düünülür. E olma durumu ve e ikinci plana atlr ve anne olmak sonsuz verici olmakla edeer alglanr. Birey olduunu, bir e olduunu unutan kadn, anne rolüne saplanp kalr ve dier alanlarda kaybettii her türlü duygu ve durumu çocuuyla deneyimlemeye, duygusal aç çocuuyla kapatmaya, sevgiyi sadece evladndan almaya odaklanr. Sonuç olarak ayramam ve ayrtramam bir bütün eklinde tüm oda çocuk olur.

FARKLI ROLLERN

Durumun böyle gelimemesi için hayatta farkl rollerimizin de bulunduunu unutmamak gerekir. Anne olmak çocua belli bir süre elik etmek onun yolunu aydnlatmak gerekirse düüp kaldnda motive ederek hayat yoluna devam etmesini salamaktr. Göbek balar doumda kesilir ve ruhsal ba ömür boyu sürer fakat bamllk bizi tamamen körelterek her iliki alannda sorun yaratan bir neden olarak karmza çkar. Özgür ruhlu çocuklar yetitirin ve brakn Onlar zaten size gönülden bal. Kendi ruhsal yaralarnzn yara band olarak çocuklarnz kullanmayn, sizin sevgi nesneniz, sizin kontrolü elinizde olan kuklanz, ya da her kararn etkileyebileceiniz bireyler olmasnlar.

Ana Sayfaya Git