Obezite ameliyatını uzmanı yapmalıdır!

Bugüne kadar 2 binden fazla kişiye obezite ameliyatı yapan ve uyguladığı yöntemler, dünyanın sayılı akademik dergilerinden Surgical Endoscopy’ye konu olan Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberler 15.12.2016 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UZMANLAMI HEKM VE Y BR EKP ART

Obezite ameliyatlar bir zamanlar riski yüksek ameliyatlar olarak tanmlanyordu ama artk bu ameliyatlar skça yaplan safra kesesi, apandisit ve diz protezi ameliyatlar kadar güvenli. Obezite ameliyatlarnda genel ölüm oran %0.3ün altndadr.

Hastalarn bu tarz ameliyatlarda sorun yaamamalar ve iyi sonuçlar elde edilebilmesi için, konusunda uzmanlam hekimlere ve merkezlere bavurmas önem tamaktadr.

Obez/morbid obez kiilerin kilo alma sebepleri (anatomik/psikolojik) çok fazla ve farkl sebeplere dayanabilecei için sadece ameliyat deil, ameliyat öncesi tetkiklerin deerlendirilmesi, ameliyat sonras salkl beslenme sisteminin oturtulmas, psikolojik destek ve gerekiyorsa tedavi, moral ve motivasyon destei de ayn oranda önemlidir.

Ameliyatn baarl geçmesi kadar, hastann ameliyat sonras salkl hayatna adapte olabilmesi bizlerin en büyük hedefidir. Bu hedef dorultusunda da her biri alannda uzman ve spesifik eitim alm, deneyimli kadro bulunmaldr.

SADECE OBEZTE VE METABOLK CERRAH UYGULAYAN BR HEKME HTYACINIZ VAR

Obezite ve metabolik cerrahisi her ne kadar genel cerrahi alannda yer alsa da spesifik bir eitim, tecrübe ve ekip gerektirir. Bu nedenle eitim ve çalma hayatn sadece obezite ve metabolik cerrahisi üzerine kuran hekimler hem alannda gün be gün daha tecrübeli, hem ameliyatn her noktasna hakim, hem de spesifik alanlar olduu için aratrma ve eitim konusunda daha fazla zaman harcamaya yatkndrlar.

HEKMNZN GÜNCELLENM BLGLER YAYIMLAMASI VE DESTEK GRUBU OLMASI ÖNEML

Hekiminizin obezite cerrahisi ve yanda konularda sklkla makale yaymlamas, web sitesinde içerik oluturmas ve ekibine ulaabileceiniz bir destek grubu olmas ameliyat öncesi ve sonrasnda kafanza taklan hür türlü soruyu paylaabilmeniz ve aydnlatlabilmeniz açsndan fevkalade önem tar. Ayn zamanda gerek hekiminizin eski hastalarna ulap referans alabilmeniz açsndan, gerekse moral ve motivasyon anlamnda destek gruplar son derece yararl olmaktadr.

BR BARATRK DYETSYEN TAKBNE HTYACINIZ VAR

Gerek ameliyatnza hazrlk sürecinde (ön diyetlerin verilmesi, hasta eitimi ve hazrl), gerekse ameliyatnz sonrasnda mideniz yeni boyutu ve ameliyatnzn getirileri gerei uzman bir bariatrik diyetisyen desteiyle yürümek, size beslenme alkanlklarnz deitirmek konusunda en büyük desteklerden birini salayacaktr.

Ameliyatla hacmi küçültülen midenizle uzun dönemde salkl beslenme sistemini nasl oturtacanzdan tutun, önleyeceiniz kas kayb, ya kayb üzerine çalmak, ameliyatllarn beslenme piramidi gibi sadece spesifik olarak bariatrik diyetisyenin bilip yönlendirecei konularda da güvenilir ellerde olduunuzu hissetmelisiniz.

BARATRK CERRAH VE YEME BOZUKLUKLARI KONUSUNDA TECRÜBEL BR PSKYATR UZMANINA HTYACINIZ VAR

Obezite; bir çok sebep ve bir çok yanda hastalkla birlikte ilerleyen ve çounlukla içinden çklamaz diye düündüümüz yeme bozukluklaryla yaamaya bizi mecbur klan kompleks bir hastalktr. Hiçbir zaman çözümü tek tarafl ele alnmamal ve çözümü için kökene inilmelidir.

Cerrahi tedavi hiçbir zaman tek bana mucize deildir. Bu nedenle özellikle uzun dönem salkl bir beden imaj için cerrahi tedavi mutlaka uygun bariatrik diyet ve psikilojik/psikiyatrik takip ile desteklenmeli, yeni ve salkl bir yl deil, bir ömür için düzenli takip ve kontrollerle obeziteyle dört bir yandan destekle savalmaldr.

Bu nedenle ameliyattan sonra küçülen yeme hacminiz ve deien yaantnzda hangi duygularla karlaacanz bilen, yeme bozukluu ile sizinle el ele savaabilecek bir uzman; daha güvenli admlarla yeni sayfanz açmanza yardmc olacaktr.

MUTLU SONLARA NANIN

Her zaman hatrlamanz gereken ameliyatnzn sihirli bir denek deil, muhteem bir araç olduu. Bu arac kullanmak için de bizler, olabildiince destekle, tecrübeyle ve uzmanlkla sizlerin yannzdayz.

Ana Sayfaya Git