Obezite kalbi vuruyor

Obezite, sigara kullanımı ve hareketsizlik kalp krizi için büyük risk oluşturuyor

Haberler 19.05.2021 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Acil Tp Uzman Dr. Dündar Parlak, Artan obezite ve sigara kullanm ile beraber hareketsiz yaam, kalp krizi için büyük risk oluturmaktadr. ifadelerini kulland.

Hastaneden yaplan açklamada görülerine yer verilen Parlak, halihazrda dünyada kalp damar rahatszlklarndan dolay ölüm oran birinci sradayken, risk faktörlerinin bariz oranda artmasnn kalp krizini daha da dikkat edilmesi gereken konuma getirdiini belirtti.

Parlak, unlar kaydetti:

SGARA çENLER

Obezite, sigara kullanm, hareketsiz yaam, daha önce geçirilmi kalp rahatszl, ailesel kalp hastal gibi durumlar ile beraber 40 yan üzerinde iseniz o zaman risk grubundasnz demektir. Risk grubundaysanz her göüs ars sizin için önemli ve hepsini dikkate almalsnz. Ancak yukardaki risklerle beraber tipik göüs ars olarak tariflediimiz; en az yarm saattir mevcut, gösün sol tarafnda baskn, sol kola yaylan iddetli ar, beraberinde terleme, skma hissi, mide bulants ve sol kola yaylan bir uyumanz varsa kalp krizi geçiriyor olmanz muhtemeldir ve hemen en yakn salk kuruluuna bavurmanz gerekmektedir.

RSK BELRTLER

Göüste yanma ve skma hissi, solgunluk, terleme ve nefes darlnn kalp krizinin ilk belirtileri arasnda olduunu belirten Parlak, Bu belirtiler eer kalp damar tam tkanm ise saatler boyu devam edebilir, gerekli müdahale yaplmadan arnn geçmesi çok olas deildir. Eer damar tam tkanmamsa, damarda daralma mevcutsa 10-15 dakika kadar iddetli göüs ars eklinde kendini göstermektedir. deerlendirmesinde bulundu.

Parlak, kalp krizinin ne kadar süreceini merak edenlerin, bu belirtileri takip etmesi ve belirtiler görüldüü andan itibaren alnmas gereken önlemleri doru ve hzl ekilde almas gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git