"Obeziteye neden olacak diyet yanlışlarına dikkat!"

Son yıllarda dünyada sürekli artan obezite hastalığına karşı mücadelesi ve kurduğu Nişantaşı Obezite Enstitüsü ile adından söz ettiren Dyt. Psk. Merve Gündüz, obezite öncesi yapılan hatalara dikkat çekti.

Haberler 06.01.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsanlarn yaamnda doru bildii yanllar yaparak kendilerini yorduklarn kaydeden Gündüz; diyet yaparken yaplan hatalar öyle sralad ve uyard:

Diyet yapan kiiler genel olarak hergün tartlma eilimindedirler. Bakalm diyetim ie yaram m? gibi sorularla gün içinde bile o tartnn üzerine defalarca çkarz. Motivasyonumuz bozulunca da ne yapsam ie yaramyor diye yaknrz. Oysa gün içindeki arlk sklkla dalgalanmalar göstermektedir.Yediimiz yemekler, ödem, kabzlk, idrar gibi birçok faktör tartya kilo art olarak yansmaktadr. Bunun yerine haftada 1 kez sabah aç karnna, iç çamarlaryla tuvalet sonras ölçülmek yeterlidir.

YEMEKLERMDE Hç YA KULLANMIYORUM

nsan vücuduna dardan alnan yalarn kilo üzerindeki etkisine deinen Gündüz, Ya hayatmdan tamamen çkartrsam, ya kütlem artmayaca için kilo almam eklinde bir inan var. Gelin bir de uradan bakalm. Hücre zarnn yapsn oluturan tabaka yadan meydana gelmektedir. Diyetimizden ya tamamen çkarmamz demek metabolizmann düzgün bir ekilde çalamamas, yada eriyen vitaminlerin (A,D,E,K) emiliminin tam yaplamamas demektir. Ayrca fazladan tüketilen karbonhidrat ve protein de yaa dönütüünü ve yalarn tokluk süresinin uzamasna yardmc olduunu unutmayn dedi.

ZAYIFLAMAK çN LIGHT ÜRÜNLER TÜKETYORUM AMA KLOM AYNI

Light ürünler ile ilgili bilgi veren Gündüz, Besinlerde porsiyon kontrolüne dikkat etmeyen birinin light ürünlerle zayflamasn beklemek çok anlaml deil. Ayrca bir ürünün üzerinde light yazyor olmas o ürünün snrszca tüketilebilecei, enerji içermedii anlamna gelmiyor. Burada önemli olan karbonhidrat-ya-protein, her besin grubundan yeterli ve dengeli bir ekilde faydalanabilmek diye konutu.

BKT çAYLARINDAN GÜNDE KAç BARDAK çLEBLR?

Zayflama diyeti yapan çou kiinin elinde kupa kupa bitki çaylar görüldüünü söyleyen Gündüz, bitki çaylar hakknda doru bilinen yanllar da aktard. Gündüz, Ya yakan mucize çaylar ehir efsanesi gibi dilden dile dolanr. Bu çaylarda barsaklarn atm ilemini arttran laksatifler, idrar çkn arttran diüretikler ve terlemeyi arttrc etkileri salayan içerikler bulunmaktadr. Form çaylarnda laksatif etki ile en çok kullanlan bitki sinamekidir. Sürekli olarak sinameki kullanm, su ve elektrolit kaybna neden olaca için kii tartda kilo kaybettiini zannedebilir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git