Öksürüğe iyi gelen doğal içecekler

Soğuk havanın etkisini iyiden iyiye hissettiğimiz bugünlerde boğaz ağrısı ve beraberinde gelen öksürük en sık yaşanan şikayetler arasında. Siz de öksürüğe doğal yöntemlerle çözüm bulabilirsiniz.

Haberler 23.01.2017 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K aylarnda art gösteren hastalklarla birlikte ortaya çkan belirtilerden biri de öksürük. natç bir halde devam eden öksürüü doal içecekler yardm ile de hafifletebilirsiniz. Öksürük krizlerinden kurtulmak için siz de doann ifal ellerinden yardm almay unutmayn. Mikroplar ve enfeksiyonlar yattran bitki çaylarn içerken eker ilave etmemek çaylarn etkisini artryor. Ayrca scak içecekleri taze ve temiz su kullanarak hazrlamanz içeceklerin lezzetini ve kalitesini artryor. te öksürüe iyi gelen doal içecekler:

1. Zencefil çay

Souk algnl ve nezle gibi hastalklarla ortaya çkan öksürükler için zencefil çay birebir. Bir parça zencefili scak su içerisine atp 10 dakika demlenmesini bekleyin ve çaynz günde 2-3 bardak tüketmeye çaln. Zencefil çaynn içine tarçn da ilave ederek çaynz daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

2. Adaçay

Boazlar yumuatan ve boaz arsn hafifleten adaçayn demleyip soutarak içebileceiniz gibi gargara yaparak da kullanabilirsiniz.

3. Nane çay

Öksürük tedavisinde skça tercih edilen nane çayn bir dilim limon ekleyerek ve bir çay ka bal ile lezzetlendirip içebilirsiniz. Nane çay souk algnl belirtilerini önemli ölçüde azaltc bir etkiye sahip.

4. Ihlamur çay

Ihlamur tahri önleyici, ar azaltc ve iltihap giderici özellikleri ile k aylarnda en çok tercih edilen doal içecekler arasnda. Günde en az 2 bardak hlamur çay içerek öksürük ikayetlerinizi de azaltabilirsiniz.

5. Ayva çay

Ayva çay boazlar yumuatayor ve öksürüü azaltyor. Ayva tohumlarn scak su içerisinde 10 dakika beklettikten sonra soutarak içebilirsiniz. Yemeklerden bir saat önce veya bir saat sonra bu çay içmek öksürük ikayetleri üzerinde daha pozitif etki salyor.

Öksürüe iyi gelen doal içecekler

6. Yeil çay

Antioksidan bakmndan zengin olan yeil çay biraz kakule ekleyerek tüketmek öksürük belirtilerini önemli ölçüde azaltyor. Boaz enfeksiyonlarnda oldukça etkili olan bu ikiliyi günde 2-3 bardak kadar tüketerek öksürük belirtilerini azaltabilirsiniz.

7. Ekinezya çay

Ekinezya çay souk algnl, enfeksiyon ve öksürük gibi ikayetlerin giderilmesine birebir. Ekinezya çayn demledikten sonra bir süre soumasn bekleyerek içerisine az miktarda organik bal ekleyebilir ve boazlarnz yumuatabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git