Okullar kapandı. Ne yapalım?

Okulların kapanması ile birlikte, uzun bir yaz tatili dönemine girmiş bulunmaktayız. Uzun ve yorucu bir süreçten sonra çocuklarımız dinlenme imkanı bulacak ve kendilerine vakit ayırabilecekler. Ancak anne ve babalar, çocuklar kadar şanslı olamayabiliyor. Çalışma hayatı, her bireye üç ay boyunca tatil yapabilme imkanı sağlamıyor. Hal böyle olunca çocukların tatil beklentisi ile anne ve babaların günlük hayatları birbirine uymuyor.

Haberler 19.06.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarmz uzun ve yorucu bir eitim sürecinden sonra dört gözle bekledikleri yaz tatiline kavumann mutluluunu yaarken bu tatil için kendilerine göre planlar olabilir. Kimileri tamamen tembellik yaparak kimileri baka ehirlere giderek geçirmek isteyebilirler. Kimi çocukta ailesi ile birlikte elenceli vakit geçirmek isteyebilir.

Tatil denilince genel olarak, akllara tembellik yapmak gelir. Dilediince uyumak, dilediince uyumak ve tamamen keyif odakl yaamak gelir. Ancak tatil demek dinlenmek demektir. Bu nedenle çocuklarmz için tatilin ilk zamanlarnda tembellik yapmaya müsaade edilebilir. Ancak küçük bir dönemden sonra onlar skmadan ve her anlamyla gelimelerini salayacak ekilde bir plan oluturulmal ve aktiviteler düzenlenmelidir. Bunun için yüksek maddi imkana ve ar bir zamana gerek duyulmaz. Önemli olan yaplacaklarn verimli olmasdr. Bunun için Milli Eitim Bakanlnn bu yl yaynlad liste mükemmel bir alternatif olabilir.

Anne ve babalar tatil sürecinde de kendi sorumluluklarnn devam etmesi nedeniyle çocuklarnn beklentilerini fark etmeyebilirler. Bu nedenle çocuk, okul sorumluluunun ortadan kalkmasyla birlikte vaktini çok daha bo geçirir. Ancak insan sürekli kendini gelitirmeye ve örenmeye ihtiyaç duyar. Böylelikle ruhunun gerekli gdasn salayarak yanl kanallara yönelmez. Anne ve babalar ne kadar vakit bulamazlarsa da çocuklarn takip etmelidir. Doyurucu ve elenceli bir tatil plan ile çocuklarn gelitirmelidirler. Bununla birlikte bulduklar her frsatta yanlarnda olmal ve birlikte vakit geçirmelidirler. Okul dönemi boyunca ailesi ile gerekli vakti geçirememi çocuk için tatil bulunmaz bir frsattr.

Ana Sayfaya Git