Olduğunuzdan daha yaşlı görünmeyin

Henüz gençlik çeşmesini keşfedemesek de yaş aldıkça nasıl göründüğümüzün yaşam tarzımızla doğrudan alakalı olduğunu artık biliyoruz. Günlük alışkanlıklarımızda yapacağımız ufacık değişikliklerin artık daha az kırışıklık ve daha dinç bir cilt demek olduğunun hepimiz farkındayız.

Haberler 13.12.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aadaki be alkanl deitirerek yllarn yüzünüzden alp ömrünüze katmasna yardmc olun.

1. Sigara içmek

Sigara içmenin zararl olduunu, amfizem, kalp hastal ve birçok kanser türüne sebep olduunu hepimiz biliyoruz. Fakat sigara içmenin d görünüünüzü de etkilediini biliyor muydunuz? Sigara içmek cildinize yapabileceiniz en kötü eylerden biridir. Sigaradaki toksinler cildin elastikiyetini alarak kolajen üretimini azaltr, bu da sarkmaya yol açar. Sigara içmek ayn zamanda cilde kan salanmasn azaltarak yalanma sürecini hzlandrr. Dahas cilt hücrelerine oksidatif hasara sebep olan serbest radikallerin daha fazla salnmasna sebep olarak cildin kendini yenilemesini daha da zorlatrr. Artk paketinizi elinizden brakmanz için yeteri kadar sebebiniz var.

2. Yatmadan önce yüzünüzü ykamay aksatmak

Cildinizin geceleri nefes almaya ve kendini onarmaya ihtiyac vardr. Bu yüzden gün içinde biriken kiri temizlemeniz büyük önem tar. Özellikle makyaj yapyorsanz geceleri cildinizi temizlemeyi atlamak sivilce, iritasyon ve cansz bir cilde, hatta gözde enfeksiyona ve erken yalanmaya yol açabilir. Nazik bir temizleyiciyle yalnzca 30 dakika ayrarak cildinizi geceleri de temizlemeye özen gösterin.

3. Stres

Yaplan aratrmalar stresi, telomer (hücresel yalanmayla balantl kromozom içerii) uzunluunun azalmasyla ilikilendirmitir. Telomer ksaldnda hücre genelde ölür. Bu da yalanma sürecini hzlandrr. Yaplan baz aratrmalar yüksek stresli ilerde çalan kiilerin daha ksa telomerlere sahip olduunu gösterdi. Ayrca stres kan basncn artrarak beyninizi yalandrmaya ve uyku düzeninizi bozmaya sebep olabilir. Stres faktörlerinizi nasl belirleyeceinizi ve stresle nasl baa çkacanz örenin. Derin nefes egzersizleri ve meditasyonu hayatnza ekleyerek stresin etkilerini azaltmaya çaln.

4. Zararl yalar

Trans ve doymu yalar kstlamak salmz açsndan büyük önem tayor. Trans ya ve doymu yalar kalp hastal ve felç riskinizi artryor. Tabi bu srada kalp dostu salkl doymam yalar da çkarmayn. Somon, çi kuruyemi, avokado ve zeytinya gibi besinler, omega-3 ve tekli doymam ya asitleri içerir. Bu tür yalar enflamasyonu yattrr, kalp krizi riskinizi azaltr, saç, cilt ve eklem salnz korur.

5. Yeteri kadar uyumamak

yi bir uyku uyumaktansa, yaplacaklar listenizi kontrol ederek kendinize zannettiinizden daha fazla zarar veriyor olabilirsiniz. Uyku eksiklii yüksek tansiyon, kilo alm ve diyabete yol açabiliyor. Tabii gözalt morluklar ve cansz bir cildi saymyorum bile Her gece 7-9 saat aras uyumaya çaln.

Ana Sayfaya Git