Ölümlerle karşılaşıyoruz

Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Şevki Sözen, uyuşturucu kullanımının 3-4 kat arttığını ve ilkokul çağına kadar düştüğünü söyledi.

Haberler 02.02.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adli Tp Anabilim Dal öretim üyesi Prof.Dr. evki Sözen, özellikle sentetik uyuturucu bonzainin ucuz fiyata temin edilebilmesi nedeniyle kullanm seviyesinin ilkokul çana kadar dütüünü anlatrken öyle dedi:

9-10 ya seviyesinde dahi ölümlerle karlayoruz. Ya küçüldükçe bedenin de bu tip maddelere kar olan tepkisi çok daha iddetli olduundan ölüm oranlar çok daha fazla oluyor. Ne yazk ki, bu uyuturucular, küçük yata çocuklar ciddi risk altna alan, ailelerin yaam düzenini etkileyen ve ulusun geleceini tehdit eden maddeler. Maalesef çocuklara da çok hzl ve ucuz fiyatlara ulayor. Gerçek maalesef görünenin çok daha fazlas ve çok daha acs.

BEYN HÜCRELER çOK HIZLI ÖLÜYOR

Prof.Dr. evki Sözen, ucuz fiyatlara ulalabilen uyuturucularn daha ölümcül olduunu ifade ederek, Ucuz uyuturucularn içerisinde fare zehri gibi beyne direk etki eden ve doal olarak da beyin hücrelerini çok hzl bir ekilde öldüren, kiide yaamsal tehlike oluturan maddeler var. Hem çok ucuza üretiliyor, hem sentetik olarak üretiliyor, hem de alnr alnmaz vücudun verdii tepkiyle yaamsal tehlike oluturuyor dedi.

UYUTURUCU KULLANIMI 3-4 KAT ARTTI

Uyuturucu kullanmnn bir ylda 3-4 kat art gösterdiini dile getiren Prof.Dr. Sözen, Eer herhangi bir çevrede bu sene 100 kii uyuturucu kullanyorsa aradan geçen birkaç ay içerisinde bu say 3 ila 4 arasnda çarplarak artacaktr. çünkü her bir kii çevresindeki 3-4 kiiyi uyuturucu kullanmaya altracaktr. Eer bunun önüne geçemezsek, herhangi bir tedbir alamazsak ve kullananlar rehabilite edemezsek bir süre sonra katlanarak 1 yl içerisinde say 3-4 kat artacaktr diye konutu.

TÜRKYE UYUTURUCUYLA DAHA GEç TANITI

Prof.Dr. evki Sözen, uyuturucu ile mücadele konusundaki çalmalar deerlendirirken, Türkiye, bu ciddi tehlikenin farknda. Ama mücadele konusunda yeni yeni önlemler alma yolunda ilerliyor. Dier Avrupa ya da ABD gibi ülkelere baktmzda Türkiye uyuturucuyla biraz daha geç tant. En azndan gençlerin kullanm adna daha geç tant. O nedenle de önlem alma konusunda da biraz daha geriden geldi. Ancak, uyuturucuya artk çok ucuza ulalmas nedeniyle bu konuda mücadele daha da ciddileti. Bunu yapmak zorunda. çünkü bütün çocuklar, gençler bu maddenin tehdidi altnda dedi.

Ana Sayfaya Git