Omicron alarmı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 1-7 Ocak haftasını kapsayan illere göre vaka haritasını paylaşmasının ardından İzmir'deki durumu değerlendiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, "Hastanemizde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. 'Omicron' hafife alınmamalı. Yarıyıl tatilinde dikkat edilmezse durumu daha kötüye götürme olasılığı var" dedi.

Haberler 19.01.2022 - 04:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, önceki gün illere göre haftalk koronavirüs vaka haritasn açklad. 1-7 Ocak kapsayan haritada zmirdeki vaka says, 100 binde 574,85 oldu. Kentte 25-31 Aralkta 100 binde 323,30 olan vaka saylarndaki art, dikkat çekti.

Bu tabloyu deerlendiren Prof. Dr. Sipahi, Birçok hastanede olduu gibi hastanemizde de youn bakm servisleri geniletildi ve buna ramen doluluk oranlar çok yüksek. Hastanemizdeki youn bakm doluluk oran u anda yüzde 90n üzerine çkt. Omicron hafife alnmamal. Bireysel tedbirlerin artrlmas gerekiyor diye konutu.

Vaka saylarndaki yükseliin iki temel nedeni olduuna dikkat çeken Prof. Dr. Sipahi, Bunlardan birincisi; ylba elenceleri, ikincisi de Omicronun hafife alnmasdr. Vatandalar, bireysel önlemleri oldukça gevetti ancak bu tedbirler yeniden artrlmal. Ayn zamanda Alym ben rahatlnn da çok baskn olduunu görüyoruz. Vaka saylarnn artmas Covid-19 ilikili Post Covid Sendromu, Diabetes Mellitus gibi hastalklarn toplam görülme says olasln da artrmakta. Önümüzde bir yaryl tatil süreci var. Dikkat edilmezse durumu daha da kötüye götürme olasl var. Yükselen vaka saylarnda hem Omicron hem de dier varyantlar bulunuyor dedi.

Ana Sayfaya Git