Önce aile hekimi sonra acil

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, acil servislerdeki yoğunluğu azaltmak için atılacak yeni adımı anlattı. Buna göre hastalar önce aile hekimleriyle telefonda görüşecek ve bu görüşmede aciliyet görülürse hasta acil servise yönlendirilecek.

Haberler 27.01.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Recep Akda, Anadolu Ajans Editör Masasna konuk oldu. Akda, acil servislerdeki younluu azalmak adna atlacak yeni adm anlatt. Buna göre hastalar önce aile hekimleriyle telefonda görüecek ve bu görümede aciliyet görülürse hasta acil servise yönlendirilecek. Bakan, acil servislerdeki younluk hakknda unlar söyledi:

Biz bunun için bir tedbir alyoruz. unu yapacaz, aile hekimlerimizi belli günler için telefonlarla vatandalarla görüebilecek hale getireceiz. Bir hat olacak, aynen 112 hatt gibi ya da bizim 184 hatt gibi. Hastalk durumunuz için aradnzda sizin karnza o gün nöbetçi olan bir aile hekimi çkacak. Ona danabileceksiniz. Size bir anlamda rehberlik yapacak. Ufak bir risk varsa sizi acile yönledirecek, deilse baz tavsiyeleri olacak.

Her vatranda özel odada yatrmak istiyoruz

Akda, hastanelerde kou sistemini de ortadan kaldrmak istediklerini, ehir Hastanalerinin bunu amaçladn söyledi: 2002ye kadar hastanelerin yüzde 90 kou tipi ve hastalar da o koularda yatyordu. Bir insann en fazla mahremiyete ihtiyaç duyduu anlardan biri de hasta olduu andr. O zaman onu ayr bir odaya koyacaksnz. O odalarn ad eskiden özel oda idi. imdi bizim için her vatanda özel ve her vatanda özel bir odada yatrmak istiyoruz. ehir Hastaneleri böyle bir felsefenin ürünü. Yani bunlar, hastann çok daha rahat edecei, çalanlarn fonksiyonel açdan rahat çalaca, iimizi kolaylatracak hastaneler.

Ana Sayfaya Git