Önerilere Uyun, Bayramda Kilo Almayın

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bir ay süren iftar ve sahur düzeninden sonra Bayram sabahı tatlılar, hamur işleri, kızartmalardan oluşan enfes bir kahvaltı sizi bekliyor olacaktır.

Haberler 22.06.2017 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özlenen tatlar mümkün olduunca haftalara datarak yemek gerektiini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzman Serap Güzel bayram kilo almadan geçirmenin püf noktalarn anlatt.

Güne kahvalt ile balayn, ara öünleri atlamayn. Öle ve akam yemekleri de yemelisiniz.

Özlediiniz yiyecekler, ksa süren iftar ve sahur arasnda yemek için yetitiremediiniz güzel tatllar olabilir. Özlenen tatlar mümkün olduunca haftalara datarak yemeye çaln.

Arlk kontrolünü salayn. Her gün zararl ya da kalorisi yüksek bir eyler yediinizde bu size 1-2 hafta içinde kilo aldrabilir. Hatta Ramazan Bayram boyunca misafirliklerde yediiniz tatllar bile size fark etmeden 1-2 kilo aldrr. Bu nedenle yine günlük beslenme dengesi salanmaldr.

Sebzeler sizi kurtaracaktr

Evde olduunuz öünleri hafif sebze yemekleri ile geçitirin; çünkü darda olduunuzda, bayram ziyaretine gittiinizde size mutlaka yiyecek bir eyler, tatllar ikram edilecektir. En hafif besinler sebzelerdir, az yal kzartma yapmadnz sebzeler, sizin için kurtarc öünlerdir.

Tatly paylan

kram edilen tatly einizle, dostunuzla payla porsiyonu azalttnzda fazla kaloriyi önlersiniz. Tabakta iki baklava varsa birini brakn.

Hareketli olun

Yürüyerek gidebileceiniz yerlere yürüyün, büyük ehirler için belki zor fakat yinede arabay daha az kullanmaya çaln. Akamlar yürüyü yapn, illa spor salonuna, sahile gitmenize gerek yok. Sokaa çkp yürüyün. En azndan erken saatlerde yenilen ikramlarn birazn yakm olursunuz.

Bol su ve düük kalorili içecekler için

Yaz dönemi olduu için bol su içmeye devam edin. Sebzelerden oluan düük kalorili içecekler hem sv ihtiyacnz karlar, hem de daha çok yemenizi önler. Aralarda bol sebzeli, naneli, limonlu, buzlu souk su için.

Ana Sayfaya Git