Onkoloji Uzmanı Çokmert: “Geç kalmayın”

Onkoloji Uzmanı Doç Dr. Suna Çokmert, kanserde erken tanının önemli olduğunu ifade etti.

Haberler 04.02.2018 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çokmert Dünya Kanser günü vesilesiyle bir açklamalarda bulundu. Onkoloji Uzman Doç Dr. Suna çokmert, kanser türlerinin görülme sklnn, dünyann deiik corafi bölgelerinde farkllklar gösterebildiini söyleyerek, Her ülkenin ulusal seviyede etkili kanser mücadelesi, o ülkenin kanser yükü ve risk faktörlerine göre hazrlanm Ulusal Kanser Kontrol Program ile balar. Ülkemizde erkeklerde en sk akcier ve prostat, kadnlarda ise meme ve tiroid kanserleri görülmektedir dedi.

Toplumun bilinçlendirilmesi lazm

Salkl yaam konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve desteklenmesinin kanserden korunmada büyük önem tadna dikkat çeken Doç. Dr. Suna çokmert, Sigara, alkol kullanm ve obezite, pek çok kanser türünün oluumunda sorumlu tutulmaktadr. Ayrca ultraviyole radyasyon cilt kanserinin oluumunda, mesleksel ve çevresel maruziyetler, örnein asbestoz da kanser yükünün artmasnda önemli rol oynamaktadr. Kanserde erken tan yani geç kalmamak, çok önemlidir. Erken tan sayesinde kanserin tedavisi kolaylamakta ve hastalarn yaam süreleri ile yaam kaliteleri belirgin olarak artmaktadr diye konutu.

Kanserde büyük gelimeler oldu

Kanser tedavisinde son yllarda çok büyük gelimeler olduunu belirten Özel Adatp Hastanesi Tbbi Onkoloji Uzman Doç. Dr. Suna çokmert, nsanlarmzn yeni tedaviler konusunda bilgilendirilmesi ve ilaçlara yurtdnda olduu gibi kolayca ulaabilmesi hepimizin hedefleri arasnda olmaldr diyerek sözlerini u ekilde tamamlad, Kanser tedavisinde önemli bir nokta da, hastann hastalnn her aamasnda yaam Kalitesinin artarak devam ettirilmesidir. çünkü kanser, kiinin duygusal, fiziksel ve zihinsel durumuna önemli etkiler yapabilmekte, ayrca hasta yaknlarna da önemli bir psikolojik yük oluturabilmektedir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git