Onkoloji Uzmanı Yavuz Dizdar: Kaliteli ekmek obezite yapmaz

Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, kaliteli ekmeğin obezite yapmadığını söyledi. Kalitesiz ve zirai ilaçları barındıran ham maddeden yapılan ekmeklerin obezite yapabileceğini belirten Dizdar, ''Ekmekle obezite arasında hiçbir ilişki yok. Kalitesiz ekmekle obezite arasında ilişki olabilir'' dedi.

Haberler 04.04.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekmein obeziteye neden olup, olmadna ilikin tartmalar deerlendiren Yrd. Doç. Dr. Dizdar, budayn, tohumundan yetime ve un haline gelmesi evresinde usulüne uygun yaplan ekmeklerin besleyici ve salkl olduunu kaydetti. Ekmein son derece besleyici gda olduunu vurgulayan Dizdar, öyle konutu:

Ekmek bir ekilde bizim beslenmemiz için art; ama nasl ekmek olacak, gerçek ekmek olacak. Tam buday ekmei veya çavdar ekmei olabilir. Ekmek iyi yaparsanz çok iyi bir ey, yapamyorsanz gidin aln. Aldnz yerde, ekmei iyi yapyorsa yine sorun yok. Glisemik indeksi yükseltir, eker hastalna zemin hazrlar, gibi sorunlarn nedeni ekmek deil. Gda maddelerinin içerisinde bata tarm ilaçlarnn uygunsuz kullanm nedeniyle çok fazla vücuda toksin alnyor. Ekmein zarar o toksinlerin vücutta birikiyor olmasndan çkyor. Ekmekte kaynaklanmyor. Daha çok ürün almak için tarm ilaçlar bolca atlyor. Bu ilaçlar bitkinin bünyesinden atlmadan biz yersek, bizim de vücudu çözmeye balyor. çözünce de ekmek alerji yapmazken, alerji yapmaya balyor. Ekmein mayalanmas gerekiyor. Mayaland taktirde ekmek son derece besleyici; çünkü mayalama sindirim için deil, zenginleme için gerekiyor. Aksi taktirde budayn dorudan ununu tüketerek ayn zenginlikte besini temin edemiyorsunuz.

KALTESZ EKMEK OBEZTE YAPAR

Ekmekle obezite arasndaki ilikiyi de açklayan Yrd. Doç. Dr. Dizdar, kaliteli ekmein kilo yapmayacan ancak kalitesiz ve içinde katk maddesi bulunan ekmeklerin obeziteye neden olabileceini belirterek, unlar söyledi:

Ekmekle obezite arasnda bence hiçbir iliki yok. Kalitesiz ekmekle obezite arasnda iliki olabilir. Bir hamburger ekmeinden hiçbir ey olmaz. Bozulmaz, içerisinde bir yn katk maddesi var. Ekmek deseniz zaten ekmek deil. Ama doru düzgün bir ekmek yerseniz zaten doyarsnz. ki dilimden fazla da yenmiyor. Alsnlar lütfen denesinler verdikleri parada da gözleri kalmasn. Kaliteli ekmei keser keser bütün hafta yersiniz. Öbür ekmek zaten kuruyor içi bo. Kaliteli ekmek kilo yapmaz. çok yüksek basnçl deirmen kullanmayn diyoruz. Bembeyaz bir un elde ederseniz onun artk besleyici bir unsuru kalmyor. Toprakla ilgili sorun olmad sürece budaydan kilo ya da salk sorunu oluturacak ekmek olmaz.

Ana Sayfaya Git