Onlar gönüllü doktor bakıcı

Yüksekova Devlet Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuna Türkoğlu ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. İrem Müge Akbulut, hastane çevresindeki sokak köpeklerini düzenli besleyerek örnek bir davranış sergiliyor.

Haberler 12.03.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçedeki iki yldr görev yapan Op. Dr. Türkolu ve 6 aydr görev yapan Dr. Akbulutun doktorluk vazifelerinin yan sra yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlar için sergiledikleri davran takdir topluyor.

Her gün hastanedeki yemek atklarn toplayan, yetmediinde de kendi evlerinde yaptklar yemekleri araçlarna brakan Türkolu ve Akbulut, daha sonra yiyecekleri sokak köpeklerinin bulunduu noktalara götürüp hayvanlarn beslenmesini salyor.

- Bir kap yemek verirseniz onlar sizi asla unutmuyorlar

Akbulut, AA muhabirine, göreve baladnda çevrede çok sayda sahipsiz köpek fark ettiini, ilçe halknn sokak hayvanlar konusunda duyarl olmalar gerektiini söyledi.

Korumaya muhtaç sahipsiz çok sayda hayvan olduunu dile getiren Akbulut, unlar belirtti:

Mutlaka hepimizin evinde atk yemekler oluyordur. Bunlar hayvanlarn bulunduu bölgelere ulatrmaya çalmalyz. O kadar vefal hayvanlar ki siz onlara bir kap yemek verirseniz onlar sizi asla unutmuyorlar. Gerçekten hem ilgimize ve efkatimize hem de vereceimiz yiyeceklere çok muhtaçlar. Sokakta yaayan hayvan dostlarmz unutmayalm. Onlara yardmc olmaya çalalm. çocuklarmz da hayvan bilinci ile büyütmemizde fayda var.

- 6 yavru köpei yaama baladk

Türkolu da ilçede sokak hayvanlarnn çetin hava artlar nedeniyle sknt yaadn kaydetti.

Hayvan sevgisinin ve onlara yardm etmenin güzel bir duygu olduunu anlatan Türkolu, öyle dedi:

Yemek artklarn biriktirip, deiik yerlerde konaklayan hayvanlara günün belirli saatlerinde datyoruz. Tesadüfen 9 yavru köpek bulmutum. Onlarla da yakndan ilgilendik. Birkaçn sahiplendirdik. Üçünü de kaybettik. 6sn yaama balamay baardk. Her sabah ve akam yemek götürüyoruz. Yiyecek yetmediinde kendim yapyorum. Tavuu çok seviyorlar. Tavuk alp halyorum. çok seviyorlar onu yemeyi. Sokak hayvanlarna biraz dikkat edersek iyi olur çünkü yaamlar gerçekten çok zor oluyor. O yüzden lütfen evdeki atklarmz da versek yeterli.

Türkolu, daha önce görev yapt yerlerde de bu tür çalmalar yürüttüünü ve farkndalk oluturmaya çaltn aktard.

Ana Sayfaya Git