Onun en büyük hayali takımını tribünden izlemek

Şanlıurfa'da, tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve bu nedenle 8 yıldır zor günler geçiren 10 yaşındaki Y.Ç'nin en büyük hayali, taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçını tribünden izlemek.

Haberler 01.12.2016 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Henüz 1,5 yandayken, 2008 ylnda üzerine çaydanlk devrilen ve vücudunun sol bölümünde yanklar oluan, bu nedenle hastanede tedavi gördüü srada verilen kanda HIV virüsü tespit edilen Y.çnin ailesi, tüm olumsuzluklara ramen çocuklarnn salna kavuacana inanyor.

Bir süredir yaplan tahlillerin olumlu çkmaya balamasyla umutlanan acl aile, doktorlardan gelecek mucize haberi bekliyor.

Evlerinin yaknnda bulunan okulda 5. snfa giden, arkadalar ve 9 kardeiyle oynayarak vakit geçiren Y.ç, pek çok akran gibi futbola ilgi duyuyor.

Y.ç, Galatasarayl olduunu ve adeta sar-krmz renklerle yatp kalktn söyledi.

Büyüyünce doktor olmak istediini belirten Y.ç, Futbol oynamay çok seviyorum, Galatasaraylym, televizyondan maç özetlerini izliyorum ve bir gün tribünden takmm izlemek istiyorum. Bunu düününce bile heyecanlanyorum. Özellikle kaptan Selçuk nan çok beeniyorum. nallah bu hayalim bir gün gerçek olur. Buna inanyorum çünkü rüyalarma giriyor. dedi.

- Geliimi normal, umutluyuz

Baba Mehmet ç. ise tedavisi devam eden olunun salk durumunun iyi olduunu söyledi.

Oullarna HIVli kan verildikten sonra büyük skntlar yaadklarn ve bu nedenle çevreden de olumsuz tepkiler aldklarn belirten Baba, yaadklar skntl günleri öyle anlatt:

Buradaki ilemlerin ardndan bizi Adanaya yönlendirdiler. Adanaya gittik, tahlil yaptlar ve doktor bize çocuk AIDS, nereden kan verdiniz, kim verdi? dediler. Orada ok olduk. Doktorlar, olayn anlalmas için ailemin tamamn getirmemi istedi. Tabi benim de maddi durumum iyi deildi, araba yoktu, ama doktor mutlaka herkesin gelmesi gerekiyor, hastaln size bulap bulamadn örenmemiz gerekiyor deyince, zor koullarda ailemle tahlil yaptrdk. Sonuçta herkesin tahlili temiz çkt. Sadece olumun olumsuz çkt. Bunun üzerine anlurfadaki hastaneye geldik. Doktorlar sonucu görünce panikledi. Sonra Salk Müdürlüü ekipleri bizi Ankaraya götürdü. Tahliller yaptlar. Bir hafta kaldk o günden itibaren sürekli Ankaraya gidip geliyoruz. u an salk durumu tahlillere göre çok iyi görünüyor. Kontroller devam ediyor. Allaha ükür bir sknt görünmüyor. Herhangi bir ikayeti yok, geliimi normal. Kilo alyor, boyu uzuyor. Bunun için umutluyuz.

Mehmet ç, olayn ardndan ilgililer hakknda açtklar davadan 1 milyon 393 bin lira tazminat kazandklarn, parayla oluna kentte iki ev ve araba aldn aktard.

Geriye kalan paray olunun gelecei için harcayacan kaydeden Mehmet ç, Geçen yl hacca gitmek için yazldk ama o ve annesinin ismi çkmad. Ben gittim. Kutsal topraklarda onun için dua ettim. Allahtan umut kesilmez. Belki bu hastaln da tedavisi olur. çünkü artk teknoloji geliiyor. Olas bir durumda elimdeki tüm paray ve daha fazlasn harcamaya hazrm. dedi.

Hastalk ortaya çknca baz tandklarnn kendisinden rahatszlk duymaya baladn ve bunun üzerine tanmak zorunda kaldklarn aktaran Mehmet ç, dönemin valisi AK Parti Kahramanmara Milletvekili Celalettin Güvençin kendilerine imdi oturduklar evi yaptrdn hatrlatt. Mehmet ç, öyle devam etti:

Millet paray aldmz duyunca, bu çocuk salkl demeye balad. nsanlar anlayamyorum. Biz Allaha tevekkül ettik, dua ediyoruz. nallah bir ey olmaz ama ne olacan da bilmiyoruz, bekliyoruz. Kullandmz ilaç sadece hastaln ilerlemesini engelliyor. Hastal ortaya çknca, Hastalk bulac, yaklamayn. Taba, çatal ayr olsun, kyafetleri ayr ykansn. dediler. Zaten çocuk 2 yanda deildi. Nasl bunu ayr tutacaktk? Zaten biz dinlemedik, ayn yemei yedik, ayn taba kullandk, Allaha ükür bir sknt olmad. Allah kimseye bu hastal yaatmasn. 10 çocuum var. Oluma bu durumda olduunu hissettirmemeye çalyorum. Hepsiyle ayn ekilde ilgileniyorum.

Ana Sayfaya Git