Optik camınızın bakımını doğru yapıyor musunuz?

Günlük hayatta en çok kullandığımız aksesuarlardan biri olan optik camların bakımı da özen isteyen hassas bir konudur. Hakan Kayra Optik camınızın bakımı için yapmanız ve yapmamanız gerekenleri açıkladı.

Haberler 09.10.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gözlüklerinizi silerken çou zaman elbiselerimizi kullanmay tercih ederiz. Fakat bu ilem, yüzeydeki küçük toz parçacklarn camn yüzeyine iterek camlarn çizilmesine sebep olur. Kayra, cam daha uzun süre kullanabilmek için özel olarak hazrlanm temizleme spreyi ile temizlenmesi gerektiinin altn çiziyor. Sv damlalar yumuak ve temiz bir mikrofiber bezle silmek yeterli. Bu bezleri optik maazalardan edinebilirsiniz.

Cam kozmetik ürünlerden uzak tutmalsnz

Kayra, cam daha uzun süre kullanabilmek için Optik camnz ev temizlik maddeleri, saç spreyi ve parfüm gibi kozmetik ürünlerinden uzak tutun. Bunlar camlara ve kaplamalara zarar verebilir. Gözlüklerinizi takarken ve çkarrken iki elinizi birden kullann. Gözlüklerinizi sert kaplama kutularnda saklayn. Camlarnzn çizik, kir ve yansma önleyici kaplamalarla kapl olmasna dikkat edin ve optikçinize sipari verirken camn net görüü engelleyen faktörlere kar kaliteli bir kaplama uygulanm bir cam olmasn talep etmelisiniz. diyor.

Gözlüünüzün ömrünü uzatmak amacyla bunlar yapmayn!

-Camlarnz peçeteler, kat havlular ya da kat mendillerle silmeyin. Bunlar genelde camn yüzeyine kalc zarar verebilecek olan aaç lifleri içerirler.

-Camlarnz kuma yumuatcsyla ykanm havlularla silmeyin, çünkü bu camnzn üzerinde buulu bir katman kalmasna yol açabilir.

-Gözlüklerinizi frn ya da kalorifer gibi s kaynaklarnn üzerine koymayn ya da scak bir arabann içinde brakmayn.

-Gözlüklerinizi camlarn bombeli tarafnn üzerine koymayn. Bunu yapmak kaplamaya zarar verebilir ve çiziklere yol açabilir. çizikler de görüte sknt yaratabilir.

-Gözlüklerinizi banzn üzerine takmayn. Bunu yapmak banzn üzerinden düme ve çizilme olasln artrp ayn zamanda çerçevenin eklini bozarak camlarn gözünüzün önünde durduu konumu ve odaklanmay etkileyebilir.

Ana Sayfaya Git