Organik etiket aldatmasın

Organik etiketliler dahil birçok bebek mamasında kimyasal maddelere rastlandı

Haberler 06.02.2021 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplan bir aratrmada, organik etiketliler dahil olmak üzere birçok bebek mamasnda beyin geliimine zarar verebilecek arsenik, kurun gibi kimyasal metaller bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi Alt Komitesi, 2019da Healthy Babies Bright Futures adl kar amac gütmeyen bir kuruluun bebek mamalar üzerinde yapt testlerin sonuçlarn yaynladktan sonra, 7 bebek mamas firmasndan veri talebinde bulundu.

Aratrma çerçevesinde mama irketlerinden sadece dördü; Gerber, Beech-Nut, Earths Best Organics üreticisi Hain Celestial ve Happy Family Organics üreticisi Nurture Inc. verilerini komite ile paylat.

KATKI MADDEL çIKTI

Uzmanlar, bebek mamalarna eklenen vitamin ve mineraller srasnda arsenik, kurun gibi kimyasal maddelere rastlandn tespit etti.

Tüketici Raporlar adl sivil toplum kuruluunda kdemli uzman Michael Hansen, beyinleri gelimekte olan bebekler için mamalardaki zehirli kalntlarn geliime ne yönde zarar verebilecei konusunda endieli olduunu, ileride davran sorunlar gibi belirtilerin görülebileceini ifade etti.

Hansen, çocuklarnn beslenmesinde ebeveynlere ilenmemi meyve ve sebzeleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan, ABD Gda ve laç Dairesi (FDA) bebekler için sadece pirinçle yaplan mamalar yerine tahl bazl mamalarn tercih edilmesini önerdi.

FDAdan yaplan açklamada, gda ürünlerinde kimyasallara maruz kalnmasnn dikkate alnd ve bebek mamas üreticilerinin arsenii azaltma konusunda ilerleme gösterdii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git