Ortodontik diş tedavisinde yeni yöntem: Telsiz ortodonti

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortodontik tedavi yöntemlerinde yeni yaklaşımlardan birisi olan 'telsiz ortodontinin' modern bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bahar Pehlevan, "Telsiz ortodonti tedavisi, üç boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kişiye özel olarak tasarlanan ve dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmeyi sağlayan bir tedavi yöntemidir” dedi.

Haberler 23.03.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Ör. Üyesi Bahar Pehlevan, Telsiz ortodonti tedavisinin üç boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kiiye özel olarak tasarlanan ve dilerdeki çapraklklar düzeltmeyi salayan modern bir tedavi yöntemi. Bu yöntemle öncelikle az içi ölçülerin alnmas ya da üç boyutlu tarayclar ile az içi tarama yaplmasn takiben kaytlar bilgisayar ortamna aktarlr. Bilgisayar program aracl ile dijital ortamda hekimin talimatlar dorultusunda tedavi planlanmas yaplarak diler gelecekleri son konuma göre hareket ettirilir. Planlanan di hareketlerine göre üç boyutlu yazclar aracl ile kiiye özel effaf plak dizileri üretir. Üretilen her plak diler üzerine, yaptrlan atamanlar aracl ile belirli miktarda kuvvet uygular. Bu sayede dilerde hareket salanr ve çapraklklar düzeltilir eklinde konutu.

GÜNLÜK HAYATI ETKLEMEDEN KONFORLU BR TEDAV DENEYM SUNAR

Plaklarn en önemli avantajnn oldukça ince ve effaf bir termoplastik bir maddeden üretilmesi sayesinde, neredeyse hiç görünmemesi olduunu ifade eden Dr. Pehlevan, Telsiz ortodonti tedavisi di tellerine nazaran daha estetik bir tedavi yöntemidir. Takp çkarlabilir olmas ile yeme içme kstlamalarna gerek kalmaz. Günlük hayat etkilemeden konforlu bir tedavi deneyimi sunar. Teller ve braketler olmadndan az içi yaralanmalara neden olmaz. Di frçalama daha etkin bir ekilde yaplabildiinden çürük oluma riski azalr. Tedavi dijital ortamda tasarlandndan öngörülen tedavi sonucu yani dilerinizin gelecei son konum tedavi balangcnda görülebilir diye konutu.

1 HAFTA LE 10 GÜN ARASINDA DEEN SÜRELERDE KULLANIMI TAVSYE EDLYOR

Dr. Pehlevan, Hekimler tarafndan tedavi planlamas dorultusunda hastalar için bir randevu takvimi oluturuluyor. Her randevuda hastaya belirli sayda plak teslim ediliyor. Rutin kontroller yaplarak her plan planlanan di hareketlerine göre hekimin talimatlar dorultusunda, 1 hafta ile 10 gün arasnda deien sürelerde kullanm tavsiye ediliyor. Her plakta planlanan di hareketinin elde edilebilmesi için hastalarn plaklar günde ortalama 20 ila 22 saat takmas öneriliyor. Yeme-içme srasnda plaklarn çkarlmas ve di frçalama ardndan tekrar taklmasnn gerekiyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git