Oruç tutanlara bayramda aşırı yemek uyarısı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, ramazan ayı süresince oruç tutanların, bayramda yemeklere aşırı yüklenmesinin mide problemlerine, hazımsızlık ve sindirim sistemi bozukluklarına neden olduğunu belirterek, dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haberler 23.06.2017 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Ceyna Uysal, ramazan ay süresince oruç tutanlarn, bayramda yemeklere ar yüklenmesinin mide problemlerine, hazmszlk ve sindirim sistemi bozukluklarna neden olduunu belirterek, dikkat edilmesi konusunda uyard.

Beslenme ve Diyet Uzman Ceyna Uysal, ramazan süresince oruç tutan kiilere Ramazan sonrasnda düzenli beslenmeleri yönünde uyarda bulundu. Uysal, ara öünleri ihmal etmeden artrmalarn önererek, nsanlar ramazan döneminde meydana gelen sk bir beslenme programnn ardndan, bayramda kalori ihtiyacnn artmasyla birlikte yemeklere bir anda ar yükleniyor. Bu nedenle mide problemleri, hazmszlk, sindirim ikayetleri de artyor. Bu tür problemlerin önüne geçmek adna bayram sabah kahvalty güzel bir ekilde yapmann ardndan özellikle ara öünleri, ramazan öncesinde olduu gibi sürdürmek gerekiyor diye konutu.

BUDAY EKMENE DÖNÜLMEL

Bayramda erbetli tatllar yerine sütlü tatllarn tercih edilmesi gerektiine dikkat çeken Uysal, Ramazan sofralarnda özellikle yediimiz çörek, börek, poaça gibi besinler yerine günlük yaantmzda olduu gibi tam buday ekmei beslenme yöntemimize geri dönmemiz gerekiyor. Ara öünlerimizi iki veya üç olacak ekilde yaparsak, kan ekeri regülasyonumuz da düzelir ve vücudumuz doal olarak tatllara ihtiyaç duymam olur. Ramazan süresince meydana gelen hareketsiz yaammza sonrasnda hareket katmamz gerekiyor. Ara verdiimiz spora devam etmemiz gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git