Oruçluyken ağız kokusunu önlemek sizin elinizde!

Ağız ve diş sağlığı ramazan ayında daha çok önem kazanıyor. Sahur ve iftar arasındaki sürenin fazla olması gibi etkenler ağız sağlığı için büyük riskler oluşturuyor. Uzun süre boyunca fırçalanmayan dişler ağızda kolayca üreyen bakterilerin, çürüklerin artmasına neden oluyor. Oruçlu olduğumuz gün içerisinde yeme içme fonksiyonlarımız azaldığından tükürük bezlerinin ürettiği salgı ve tükürüğün yıkama kapasitesi azalır bu nedenle ağız kokusu sorunu da ortaya çıkar.

Haberler 22.05.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az ve Di Sal Poliklinii Protez Uzman lker Arslan sözlerine öyle devam etti;

AIZ KOKUSUNU DÜÜRMEK

Özellikle iftarda ve sahurda yenilen yemeklerden sonra azdaki asitbaz dengesi tamamen bozulur, asit oran artar. Yemek yenildikten sonra hemen yatld için az içi harareti artar ve daha çok bakteri üreyebilir. Oruç tutulmayan zamanlarda ara öünler sayesinde az ortamnn asit oran düebilmektedir. Fakat oruçlu iken ara öün ans olmad için az ortamnn asit oran artabilir. Bunun içinde gün içerisinde az su ile çalkalanabilinir.

Protez Uzman lker Arslan son olarak unlar ekledi;

Oruçluyken di frçalamann aslnda hiçbir mahsuru yoktur. Az ve di temizliini gündüz yapmamay tercih edenler, bunu mutlaka sahurdan sonra yapmaldr. Macunun kaçmas sonucu orucun bozulacandan endie edenler, diini süpürge görevi üstelenecek macunsuz frçayla temizleyebilirler. Yine de diinizi frçaladnzda içiniz rahat etmeyecekse, gün içinde aznz bir kaç defa su ile çalkalayabilirsiniz. Ayrca sahurda ekerli, karbonhidratl yiyeceklerin de az tüketilmesi rahatszlklarn önüne geçilmesini salayacaktr.

Ana Sayfaya Git