Örümcek ağı estetiği ile gençleşin

Medikal Estetik Hekimi Dr. Metehan Özgür, “Örümcek ağı ile gençleşin” dedi.

Haberler 23.08.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zamanla dokulardaki kollajen miktar ve içerii deiir, yüzdeki ya kompartmanlarnn eridiini belirten Dr. Metehan Özgür, Oluan tüm bu deiiklikler yüzde kendini hacim kayb olarak gösterir. Hacim kayb yerçekimi ile birletiinde yalanmann tipi görünümü oraya çkar diye konutu.

Günümüzde artk yüz estetii ile ilgili cerrahi olmayan ilemler gittikçe daha çok tercih edilmeye balandn dile getiren Dr. Metehan Özgür, Botulinum toksin uygulamalar, dermal dolgular, PRP tedavisi, mezoterapi gibi minimal invaziv uygulamalara örümcek a estetii de eklendi. Örümcek a estetii bir ameliyatsz cilt sklatrma, canlandrma ve form kazandrma ilemidir. lhamn doann içinden, en güçlü ve esnek yapya sahip olan örümcek ann muazzam ekil, dayankllk ve üstün mekanizmasndan alr. Son yllarda popülaritesi artan örümcek a estetiinde, ortalama olarak 45-60 dakika civar gibi ksa uygulama süresi, etkisini uygulama sonras hemen görebilmek, istendiinde uygulamann tekrarlanabilmesi ya da ek uygulamalar yaplabilmesi, hzl iyileme ve cerrahi ilemlere oran çok daha ekonomik olmas büyük avantajlardr diye konutu.

Dr. Metehan Özgür, uygulama yöntemi hakknda unlar söyledi; çok ince ineler içine yerletirilmi PDO (polidioksanon) ad verilen iplikler, öncelikle cildin sarkan ve geveyen noktalarna tpk oya ilercesine, ince ince cilt içine ilenmektedir. Bu ipler cildin sarkan ve geveyen noktalarnda azalm olan kollajen ve elastin liflerinin yerine geçer. Bu ipliklerin kalcl 5 sene civardr ve bu süre sonunda kendiliinden erirler.

Lokal anestezi etkisi altnda uygulanan örümcek a estetiinin amaçlar: Dermal simülasyon, cilt simülasyonu yoluyla kollajen canlandrma, yara iyilemesinin tetiklenmesi, inelerin salad mekanik destek ve bunlarn oluturduu cilt rejüvenasyonudur. Örümcek a estetiinin kullanm alanlar ise; aln ve ka aras krklklar, ka kaldrma, göz kenar ve kaz aya çizgileri, nasolabial katlantlar, marionette (kukla) çizgileri, çene hatt, boyun ve gd germe, dekolte ve vücut estetiidir.

Örümcek a estetiinden sonra dikkat edilmesi gereken hususlar öyledir:lemden hemen sonra buz uygulamas yaplmaldr, en az 24 saat makyaj uygulanmasndan kaçnlmas gerekmektedir, yaklak 3-5 gece yastklar üzerinde yüksek bir pozisyonda uyunmaldr, 1 ay boyunca yüz ve boyun masajndan kaçnlmaldr.

Ana Sayfaya Git