Otel hizmeti geliyor...

Sağlık Bakanlığı hastanelerin acil servis koridorlarını rahatlatacak yeni bir çalışma için kolları sıvadı. Kalacak yeri olmayan ve acil servislerdeki banklarda gecelemek zorunda kalan ihtiyaç sahibi hasta yakınlarına bedava konaklama imkanı sağlanacak.

Haberler 18.02.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl acil servislerde yaanan sorunlara çözüm aramaya devam ediyor. Bakanlk yetkilileri hastalarn ve yaknlarnn ilk müdahalenin ardndan tedavi sürecinde yaadklar konaklama sorunlarna iaret etti. Hasta yaknlarnn hastane banklarnda yatmak zorunda kaldklarn vurgulayan yetkililer bu sorunu çözmek amacyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna bal Sosyal Yardmlar Genel Müdürlüünün de desteiyle ortak bir çalma yaplacan kaydetti. htiyaç sahibi kalacak yeri olmayan hasta yaknlarna acil servise en yakn otellerle anlalarak konaklama imkan sunulacak.

Hastaneye baka illerden gelen hastalar da bu hizmetten yararlanacak. Uygulamann hasta younluu olan belirli hastanelerin acil servislerinde söz konusu olaca belirtildi. Bu hizmet için ihtiyaç sahibi hasta yaknlarndan ücret talep edilmeyecek.

Yetkililer bu sayede acil servislerde insan kalabalnn önüne geçilebileceini ifade etti. Yetkililer acil deniliyor ama hasta ve yaknnn ileri uzun sürebiliyor. Acillerde youn insan trafii oluyor. Hasta yaknlar hastanenin banklarnda uyuyor. Kalacak yeri olmayan hasta yaknlar için acile en yakn otelde konaklama imkan salanacak dedi.

EHR MERKEZNDEN TAINACAK

Baz devlet hastanesi acillerinin fiziki artlarnn yetersiz olduu kaydeden yetkililer Bazlarn ne kadar düzenlenirse düzenlensin çözemiyoruz. bu yüzden baz hastaneler ve aciller ehir hastanelerinin etrafna tanacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git