Paletli kar ambulansları hayat kurtarıyor

Hakkari'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı bölgelerde mahsur kalan 68 hastayı, paletli ambulanslarla hastanelere ulaştırdı.

Haberler 03.01.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnca bölgenin zorlu corafya koullar dikkate alnarak gönderilen 9 paletli kar ambulans, Hakkaride mahsur kalan hastalarn imdadna yetiiyor.

Kentte etkili olan kar ya nedeniyle yollar ulama kapanan yerleim birimlerinde mahsur kalan 68 hasta, paletli kar ambulanslar ve salk ekiplerinin gayretleriyle hastanelere ulatrld.

HAYAT KURTARIYOR

Youn kar yanda saatler süren zorlu bir çalmann ardndan ambulanslarn gidemedii bölgelerdeki hastalara ulaan ekipler, mücadeleleriyle bölge halknn da takdirini topluyor.

112 Acil Salk Hizmetleri ube Müdürü Ümit Kzlay, AA muhabirine yapt açklamada, il genelinde 14 istasyon ve UMKE birimi olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Günün 24 saati göreve hazr olduklarn belirten Kzlay, öyle konutu.

14 istasyon ve UMKE biriminde 9u paletli olmak üzere, 41 ambulans ve 147 personelle halkmzn hizmetindeyiz. 112 olarak son 10 gün içinde 576 vakaya müdahale ettik. Bu vakalarda, yolu kardan kapanan bölgelerdeki 68 hastaya paletli ambulansla müdahale edildi. Hayat kurtarmak ve yaral hastalara müdahale etmek için ekiplerimiz canla bala mücadele ediyor. 112 Acil Salk Hizmetleri ubesi olarak yapm olduumuz bu insani görevden dolay huzurlu ve mutlu olduumuzu belirtmek istiyorum. Ekiplerimizle disiplinli ve titiz ekilde hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

Ana Sayfaya Git