Palm yağı tartışması

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, palm yağı tartışmalarının gündeme gelmesine ilişkin, "Bu yağ bitkisel ve çok yüksek miktarda omega 6 içerir ve omega 6 da maalesef iyi kullanılmadığı zaman bütün hastalıkların temelinde o vardır." dedi.

Haberler 23.01.2017 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karatay, son günlerde tartlan palm ya kullanmna ilikin, açklamalarda bulundu. Palm yann, palmiye aacnn meyvesinin çekirdei veya et ksmndan çkartlan bitkisel bir ya olduunu hatrlatan Karatay, öyle konutu:

Bu ya bitkisel ve çok yüksek miktarda omega 6 içerir ve omega 6 da maalesef iyi kullanlmad zaman bütün hastalklarn temelinde o vardr. Bütün bitkisel yal çekirdeklerden elde edilen bu yalar, sadece palmiye deil, msr özü ya, ayçiçei ya hepsi hemen bozulurlar ve trans ya meydana gelir. Trans yalar da kronik dediimiz hastalklar ve bata kanser olmak üzere her türlü hastaln nedenidir. çünkü trans yalar vücuda girdii ve hücrelerimizin zarna yerletii zaman her türlü hücrenin normal fonksiyonunu bozmaktadr ve baklk sistemini çökertmektedir.

- imdiki gençlerden Ben onu yemeden yapamam diyen var

Bu yan kullanmnn çocuklar ve yetikinleri etkilediini de vurgulayan Karatay, öyle devam etti:

çocuklarn bünyeleri daha hassas ve büyüme çandalar. Daha fazla kullandklar, daha fazla sevdikleri için daha da çok sevdirmeye yönlendirildikleri için bütün çocuklar bununla büyümü durumda. imdiki gençlerden Ben onu yemeden yapamam diyen var. Her gün bir kavanoz yiyerek büyüdüm diyenler var. Bütün bunlarda hakikaten kronik/dejeneratif hastalklarn hücresel düzeyde temelinin atlm olduunu düünüyorum.

Zeytinyann en salkl ya olduunu anmsatan Karatay, Zeytinya da rafine olduu zaman tehlikelidir. Bütün yalar rafine olduu zaman kanserojen olurlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git