Pandemi çiftleri vurdu: Evcil hayvan sahiplenin

Dünyayı etkisi altına alan ve hala mücadele edilen koronavirüsün insan hayatında birçok alışkanlığı değiştirdiğini söyleyen Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu, aynı evin içinde uzun saatler geçiren çiftlerin birbirinin kusurunu daha sık görmeye başladığını ve kavgaların arttığını söyledi. Çözüme kavuşmayan kavgaların boşanmayla sonuçlandığına dikkat çeken Karaahmetoğlu, “Unutmayın ki pandemi bitecek, sabırlı olun. Eşinize sevginizi sürekli dile getirin. Eğer sorumluluğunu alabilirseniz doğal psikolog olan evcil hayvan sahiplenin” önerisinde bulundu.

Haberler 10.05.2021 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klinik Psikolog Berat Karaahmetolu, pandemiyle aile içi kavgalarn arttn dile getirerek, çiftlere önerilerde bulundu.

Pandeminin insan hayatnda birçok alkanl deitirdiini belirten Karaahmetolu, 1 yl akn süredir sevdiimiz, bize iyi gelen aktiviteleri yapamyoruz. Böyle olunca kiiler mutsuz oldu. Tahammül seviyemiz azald, uzun süre evde vakit geçiren çiftlerin, birbirinin hatalarn, kusurlarn daha sk görmeye balad. Böyle olunca ve eer tartma kültürü de yoksa, kiiler sorun çözme becerisinden uzak kalyorlar. çiftler, sorunlar devam ettikçe, sorunlar çözüme de kavuturamadkça boanmay tercih ediyorlar dedi.

SUçLU çFTLER YA DA PANDEM DEL

çiftlerin birbirini suçlamamasn tavsiye eden Karaahmetolu, Burada suçlu ne ayn evin içinde uzun süre vakit geçiren çiftler ne de pandemi. Kavgalarn nedeni, koronavirüsle gelen kstlamalarn kiilerin psikolojisini olumsuz etkilemesi ve sonuçlarna katlanma güçlüüdür. Kstlamayla gelen birtakm olumsuz sonuçlar kiinin ruh halini bozdu, bu da kiinin bütün çevresine yansd. Pandemi olmasayd boanmann da gerçeklemeyeceini unutmamak gerekiyor. Eler kendilerine de salgn olmasayd bu sorunu yaar mydk? diye sorsun. Pandeminin biteceini bilmek gerekiyor, bu dönemde evliliinizin de sona ermemesine dikkat edin diye konutu.

ENZE OLAN SEVGNZ DLE GETRN

Karaahmetolu, letiim becerileri gelitirip, tartma becerisi kazanlmal. Ayn evin içinde uzun saatler geçiriyorsunuz, bu süreçte çiftler birbirlerine sevgilerini, takdirlerini dile getirmelidir. Empati yapmak önemli, sorunlar olabilir ama uzlama mutlaka salanr. Eer evin içinde biri cehennemi yayorsa, dierinin cenneti yaama ihtimali yoktur ifadelerini kulland.

GÜNÜ AKTVTESZ GEçRMEYN

Ortak aktivitenin yan sra kiilerin özel alana da ihtiyaç duyduunu vurgulayan Karaahmetolu, Yalnz kalmaya da ihtiyaç vardr. Kiiler sevdii hobileri yapsn. Bütün gün evde uzanarak, hiçbir ey yapmamak çok yanl olacaktr çünkü bu durum strese sebep olur. Bu huzursuz ruh hali de elere yansyabilir. çok bunaldysanz, 2-3 günlüüne ayr evlerde kalabilirsiniz. Elerin bazen ksa süreliine otele gidip kaldn biliyoruz. Eer sorumluluunu ve bakmn üstlenebileceinizi düünüyorsanz, evcil hayvan sahiplenin. çünkü evcil hayvanlar, mutsuz olduumuz zaman bize efkat gösterir. Yani bizim doal psikologlarmzdr, bu süreçte kiilere iyi gelecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git