Pandemide 42 diş hekimi hayatını kaybetti

Pandemi ile mücadele sürecinde aralarında hastalığın izini süren filyasyon ekiplerinde görev yapanların da bulunduğu 42 diş hekimi hastalığa yakalanarak yaşamını yitirdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) verilerine göre ise bu süreçte 502 sağlık çalışanı Covid-19'dan hayatını kaybetti.

Haberler 01.04.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Di Hekimleri Odas Genel Sekreteri Di Hekimi Gamze Burcu Gül, 2 yldr devam eden Covid-19 salgn sürecinden ilk etkilenen ülkelerde salk çalanlar içinde en fazla kayp di hekimlerinden olduunu söyledi. Gül, Biz o ülkelerin deneyimlerini göz önünde bulundurarak çok hzl önlem aldmz ve acil durumlar dnda dental tedavileri durdurduumuz için meslek grubumuzda kaybmz nispeten daha az oldu. Filyasyon ekiplerinde de virüs nedeniyle hayatn kabeden meslektalarmz oldu. Ankarada Covid-19 nedeniyle yitirdiimiz ilk salk çalan Seyfi Gür di hekimiydi. Türkiyede 42, Ankarada 7 di hekimini Covid-19 nedeniyle kaybettik dedi.

PANDEMDE 42 D HEKM HAYATINI KAYBETT

Gül, Covid-19 vakasnn görüldüü 2020 ylnn Mart ayndan bu yana filyasyon çalmasnn di hekimleri üzerinden yürütüldüüne dikkat çekerek, Kamuda çalan di hekimleri, meslek tanmlar dnda filyasyon uygulamasnda görevlendirildi. Vaka saylarnn hzla artt dönemlerde, sadece devlet hastanelerinde çalan di hekimleri deil, fakültelerdeki uzmanlk örencisi di hekimleri de sahaya çarld. Ankarada 4 bin 311 di hekiminin yaklak yars kamuda çalyor. Kamuda çalan di hekimlerinin yüzde 80i 2 yla yakn süre bu temasl takibi uygulamasnda görevlendirildi. Buna bal olarak hastanelerde azalan hekim says ve artan i yükü ile yüksek enfeksiyon riski altnda az di sal hizmeti verilmeye çalld ifadelerini kulland. Gül, son birkaç aydr di hekimlerinin asl görev yerlerine hastanelerine döndüklerini söyledi.

Öte yandan TTBnin verilerine göre 2 yllk pandemi sürecinde hastalkla mücadele eden salk çalanlarndan 502si Covid-19 nedeniyle hayatn kaybetti. Bunlardan 214ünün doktor olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git