Pandemide 42 hemşire hayatını kaybetti

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Azize Atlı Özbaş, "Bizim kayıtlarımıza düşen verilere göre pandemi sürecinde 42 hemşire meslektaşımız koronavirüsten hayatını kaybetti" dedi.

Haberler 25.04.2022 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Hemireler Dernei Genel Bakan Özba, hemirelerin pandemi dönemindeki çalmalaryla ilgili açklama yapt. Özba, pandeminin kendileri için tarihi bir süreç olduunu belirterek, Pandeminin ilk balad yl aslnda Dünya Hemireler Ylyd ve pandeminin patlamasyla beraber bütün dünya hemirelerin önemini gördü. Pek çok meslektamz kaybettik, çok meslektamz enfekte oldu ancak dünyada saln yükünü hemireler omuzlad diyebilirim dedi.

BZM çN AIR BR SORUMLULUKTU

Özba, pandemi döneminde birçok zorlu hayat hikayesine tanklk ettiklerini kaydederek unlar söyledi:

Bu dönem, hemirelerin özveri hikayelerinin olduu, kahramanlk hikayelerinin olduu, baar hikayelerinin olduu ama bir taraftan da deersiz hissettikleri, tükendikleri ve artk devam edemeyecek noktaya geldikleri deneyimlerle dolu. çok fazla kayp yaadk, hastalarmz kaybettik, kendi yaknlarmz kaybettik ve böyle bir süreçte toplumu zorlayan ve dorudan etkileyen bir süreç oldu. Hem onlarn deneyimlerine tanklk etmek hem de bu süreçte aktif rol alan kiiler olmak bizim için ar bir sorumluluktu. Ama Türkiyedeki meslektalarm adna söyleyebilirim ki bu ar sorumluluu meslektalarm çok baarl ekilde srtladlar ve u an eer ülkemizde pandeminin etkileri bu düzeydeyse bata hemireler olmak üzere bütün salk çalanlarnn özverisiyle, insan üstü çalmalaryla, çalma azimleriyle ve hastalarna ve topluma verdikleri deerle bu hale geldi.

42 HEMRE HAYATINI KAYBETT

Özba, öyle devam etti:

Bizim kaytlarmza düen verilere göre 42 hemire meslektamz koronavirüsten hayatn kaybetti. Bu sayya, dier meslek örgütlerinin bize bildirdikleri ya da meslektalarmzdan gelen bilgilerle ulaabildik. Biz pandemi döneminde meslektalarmzla çok yakn iliki içerisindeydik. çevrim içi anket verileri ile onlardan sürekli veri topladk. Ayrca tüm Türkiyeden de derneimize yaadklar özel durumlarla ilgili, destee ihtiyaç duyduklar konularla ilgili e-postalar geldi. Onun için pek çok meslektamzn sorunlarndan haberdar olabildik. Örnein yeni doum yapm ama pandemi döneminde virüslü hastalarn brakmamak için iine devam eden bir meslektamn yaadklar aklmda kald. lçede görevlendiriliyor ve 2 saat gidip, 2 saat gelmesi gerekiyordu evine ve o arkadamz iine devam etti. Bir meslektamz çocuumu annemin yanna braktm. 2 ay ailemin yannda kald ve daha sonra çocuum gece, anne ölmeni istemiyorum diye alayarak, uyanmaya balad. Onun için gidip almak zorunda kaldm. u an bakacak kimse yok. yerine getirmek zorunda kalyorum ve hala psikolojisi düzelmedi diye yazan bir meslektam vard.

Ana Sayfaya Git