Pirinç ve bulguru kavurmadan pişirin

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu,Türkiye'de beslenme eğitimine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, B grubu vitamini içeren pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirmesi gerektiğini söyledi. Kavurma işleminin tahıldaki bütün B grubu vitaminlerini tahrip ettiğini belirten Prof. Dr. Elmacıoğlu, "Pirinç ve bulgur kavurunca lezzetli olabilir ama sağlık bozucu hale geliyor" dedi.

Haberler 30.08.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Funda Elmacolu, pirinç ve bulgurun kavrularak piirilmesinin yanl olduunu bildirerek salkl piirme teknikleri üzerine açklama yapt. Türkiyede beslenme eitimine ve doru piirme tekniklerinin öretilmesine ihtiyaç olduunu aktaran Prof. Dr. Elmacolu, Eskiden beslenme karn doyurmak olarak alglanrd, günümüzde bu alg tamamen bitti. Beslenmek, sizin yaam kalitenizi artrmak, daha az hastalanmak, daha zeki çocuklara sahip olmak, daha çok bilgi üretip depolayabilmek, yeni projelerde yer almak alglarn tayor diye konutu.

KAVURMA LEM B GRUBU VTAMNLER TAHRP EDYOR

Bulgur veya pirincin halk arasnda uygulanan piirme tekniinin yanl olduu dile getiren Prof. Dr. Elmacolu, Pirinci veya bulguru önce kuru sda kavuruyorsunuz, ondan sonra suyunu koyarak kendi tekniinize göre piirip tüketime hazr hale getiriyorsunuz. Ama pirinç ve bulgurun kavrulmadan piirilmesi gerekiyor. Kavurma ilemi tahl grubundaki bütün B grubu vitaminlerini tahrip ediyor. Veya eriteyi evinizde hazrlyorsunuz ama makarnay halayp suyunu attnzda bütün B grubu vitamini suya attnz için o makarnadan sadece enerji alarak karnnz doyuyorsunuz, fazlaca da besin öesi almyorsunuz ifadelerini kulland.

Bulgurun dünyada popülaritesinin çok yüksek olduunu kaydeden Prof. Dr. Elmacolu, Fakat bulgur Anadolunun 2 bin yllk gelenei siz bulguru kuru sda yala uzun süre kavurduunuzda daha lezzetli olduunu ifade edebilirsiniz ama salk bozucu hale getirdiiniz yansnamaz diyor.

ALAMADIINIZ VTAMNN EKSKLN LERDE HSSEDECEKSNZ

B grubu vitaminlerinin kas ve sinir sistemi için gereklilii üzerinde duran Prof. Dr. Elmacolu, Her vitaminin bir özellii vardr. Suda eriyen vitaminler ve yada çözülen vitaminler var. B grubu vitaminler suda eriyen organizmann çok rahatlkla absorbe ettii vitaminler. Kas sinir sistemi ve bütün enerji fonksiyonlar için gerekli bir vitamin. Bulguru veya pirinci kavurduunuz zaman vitamine zarar veriyorsunuz. Zarar verdiiniz vitamini organizmaya alamyorsunuz. Alamadnz vitaminin eksikliini ise daha sonraki yaamnzda mutlaka hissedeceksiniz açklamalarnda bulundu.

PRNç VE BULGURU BÖYLE PRN

Pirinç ve bulgurun nasl piirilmesi gerektiini de anlatan Prof. Dr. Elmacolu, Örnein pirinci ve bulguru kendi ölçüsünün 1 buçuk kat kadar kaynam suyun içine atarak piirmek lazm veya makarnay hiç bir koulda süzmeden suyunu çektirerek tüketmek daha salkl olacaktr diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git