Pişman olduğunuz dövmeler kabusunuz olmasın

Kişi tarafından en çok araştırılan konunun dövme silme yöntemleri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, renkli ve derin yapılmış dövmelerin ise iz kalma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Haberler 12.12.2017 - 13:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dövmenin pimanla dönmesiyle birlikte kii tarafndan en çok aratrlan konunun dövme silme yöntemleri olduuna dikkat çeken Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Ufuk Aydn, lazer ile yaplan dövme silme ilemlerinden sonra az ya da çok belli bir iz kalabildiini söyledi. Dövme yaptranlarn saysnn gün geçtikçe arttna dikkat çeken Op. Dr. Ufuk Aydn, Sildirmek isteyenlerin says da bir o kadar artmaktadr. Genellikle 20li yalarda yaptrlan dövmeler 40l yalarda pimanlk uyandrabiliyor. Geleneksel sebeplerle yaplan dövmeler olduu kadar, özellikle günümüz gençlerinin arasnda oldukça popüler durumda olanlar da var. Ancak gün geliyor ki insanlar hayatlarnn belirli dönemlerinde, çeitli sebeplerle vücutlarna yaptrdklar dövmelerden kurtulmak istiyor. En çok silinmesi için bavurulan dövmeler eski sevgili isimleri oluyor dedi.

DÖVMELER KABUSUNUZ OLMASIN

Lazerin sihirli bir silgi gibi alglanmasnn ve kiilerin dövme çkarma konusunda acele etmelerinin ilerini oldukça zorlatrdn söyleyen Op. Dr. Aydn, Dövme silmede kullandmz uygun dalga boyuna sahip lazer cihaznn küçük parçalara ayrd dövme boyas lenf akm ile emilir ya da yüzeysel kabuklanma ile dökülür. Lazer seanslar arasnda mutlaka en az 6 haftalk bir iyileme dönemine sabredilmelidir. Bir de her dövmeyi lazerle tamamyla silmek zordur. Örnein renkli dövmeler, derine yaplm olan dövmeler, kalitesiz boyalar ile yaplm olan dövmeler, kiinin ayrca koyu tenli cilt yapsna sahip olmas dövme silme ileminde dezavantaj olan unsurlardr diye konutu.

Ana Sayfaya Git