Polen alerjilerine dikkat

Op. Dr. Mehmet Şentürk "Polen alerjisi olan hastalar yanlış veya bilmedikleri herhangi bir ilacı kullanmamalı"

Haberler 19.02.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulak, Burun, Boaz (KBB) Hastalklar Uzman Op. Dr. Mehmet entürk, polen alerjisinin özellikle kiisel yatknl olan çocuklarda, astm, KOAH hastalar ve alerjik yatknl olan insanlarda görüldüünü belirterek, gözlerde kzarklk, yaarma ve burunda tkanklk, geniz aknts, ba, boaz ars bulgular yaayan insanlarn polikliniklere bavurmas gerektiini söyledi.

entürk, polen alerjisinin çocuklarda, astm, KOAH hastalar ve alerjik yatknl olan insanlarda görüldüünü belirterek, Polen alerjileri ülkemizde günein biraz kendisini gösterdii, birazda rüzgarl havalarn elik ettii günlerde olumakta. Tabii rüzgarlar beraberlerinde çiçek tozlarn da tamaktalar. çiçek tozlar tabii ki doada hayatn devam için meyve ve sebze yetimesi için çok önemli. Tabii bu tozlama ve polen dolam devam ederken insanlarda polen dolamndan etkilenmekteyiz. Tabii ki özellikle kiisel yatknl olan çocuklar, astm hastalar, KOAH hastalar, daha önce alerjik yatknlklar olan alerjikli hastalarmz veyahutta belli bir alerjen seviyesini aan durumlarda yeni çkan durumlarda da polen alerjileri meydana gelebilir ifadelerini kulland.

Polen alerjisinin belirtileri

Polen alerjisinin belirtileri hakknda bilgi veren Op. Dr. Mehmet entürk, Meydana geldiinde nasl bir tablo ortay çkyor? Gözlerde kzarklk, yaarma, sulu aknt, burunda tkanklk, sulu aknt, geniz aknts, ba ars, boaz ars ortaya çkmakta. Tabi ki beraberinde haprk ve kant ilave olabilir bu tip durumlarda. Özellikle göz kapaklarnda kzarklk, göz atlarnda hafif koyu renk alerjinin belirtileri. Burunda yine sv akntlar görmekteyiz daha çok. Bu bir alerjik reaksiyon, enfeksiyon sebebi deil. Dolaysyla biz bu hastalarmza sar yeil iltihabi balgam akntlarn görmemekteyiz. Daha çok burun dokularnn itiini ve boazda kzarklarla beraber sar yeil balgamsz bir geniz aknts olduunu görmekteyiz. Hasta nefes almakta zorlanmakta, gözlerinin açamamakta, gözlerinde kantlar olmakta. Dolaysyla daha çok kulak burun boaza burun ve boaz ikayetleriyle beraber gelmekte hastalarmz. Bizler Konya Hospital kulak burun boaz klinii olarak bu ikayetlerle gelen hastalarmza öncelikle durumlarn deerlendirme, daha önce var myd? Herhangi devam eden ilac var m? lac kesmi mi? Yeni ortaya çkan bir ey mi? Yoksa çok eskiden var olan bir ey mi, diye sorgulamaktayz.

ikayetlerin artmas halinde

Genel olarak bizim tedavilerimiz ksa süreli olmakla beraber hastann uzun süreli kullanma ihtiyacn da göz önünde bulundurarak iki türlü tedavi planlanmakta. Akut evre dediimiz hastann ikayetlerini ileri derecede fazla olduu durumlara yönelik yaklak 1 hafta 10 günlük ilk tedavi basama olmakta. Tabi ki hastamzn geçmite daha uzun süreli ikayetlerden bahsediyorsa o zaman devam ilaçlar da düzenleyebilmekteyiz. Bu akut safha hem de uzun dönemli kronik safha dediimiz durumlar için verdiimiz tedavilerden hastalarmz çok fayda görmekteler diye konutu.

Polen alerjisi olan hastalarn yanl veya bilmedikleri herhangi bir ilac kullanmamalar gerektiini belirten Op. Dr. Mehmet entürk, göz ve KBB hekimlerine uramalar gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git