Popüler diyet hastalık riski

Diyetisyen Evin Yananer, internetteki popüler diyetlerin hastalık riski taşıyan kişilerde ciddi sağlık sorunları yaratabileceğini söyledi. Diyet hazırlarken kişinin yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve psikolojik durumunu ele aldıklarını belirten Yananer, yanlış diyetin riskli olduğunu belirtti.

Haberler 16.04.2018 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Evin Yananer, internetteki Yoyo ve Dukan diyeti gibi popüler diyetlerin kilonun hzl bir ekilde verilmesini salayan programlar olduunu ifade etti. Ancak hastalk riski bulunanlar için bu diyetlerin sorun oluturabileceini kaydeden Yananer, Kiinin yaam tarz, beslenme alkanl göz önüne alnmadan düzenlenen bir program rahatszla neden olur diye bir ey iddia edemeyiz ama hastalk riski olanlar için ciddi bir sorun olabilir. Örnein, uygulanan protein arlkl bir diyetse, hasta olan kiide böbrek kanallarnda kanamaya kadar gidebilir. Bir tansiyon hastasysa, diüretik içerikli bir beslenme programysa kiiyi riske koyacak durumlar söz konusu olabilir. Diyabet hastas için, lif oranndan kstl, sadece protein arlkl bir diyet söz konusu olursa, hem kolesterolün ksa sürede yükselmesine hem de böbrek fonksiyonlar ile ilgili rahatszlklarn da oluabileceinden söz edebiliriz dedi.

HASTALIK RSK TAIYOR

Popüler diyetler ve genel geçer diyetlerin herkese uygulanabilir diyetler olamayacana vurgu yapan Yananer, Böyle bir ey mümkün deil. Kiinin kalp damar rahatszl varsa, tansiyon hastasysa, insülin baml diyabet hastasysa, popüler ya da genel geçer bir diyetten söz edemeyiz. Karacier fonksiyonu ile ilgili bir sknt yaanlyorsa, burada resveratrol arlkl beslenme program uygulamaktayz. Örnein pankreas sorunu söz konusuysa, biraz daha likopen arlkl beslenme program hazrlyoruz. Bu, kiiye özel, kendi yaam tarzyla beraber oluturmu olduumuz beslenme program ortaya çkmakta. Herkes hzl kilo vermek istiyor ama kas kayb olmadan beyaz ya dokusundan kayb gerçekletirmek önemli diye konutu.

Ana Sayfaya Git