Prof. Bölükbaşı: Acı biber, en iyi ve ucuz ilaç olmaya aday

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, bilinen tarihi M.Ö. 7000'lere kadar uzanan biberin yapılan araştırmalara göre dünyanın en iyi ve ucuz ilacı olmaya aday olduğunu söyledi.

Haberler 26.01.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nöroloji Uzman Prof. Dr. Okan Bölükba, sürülerek uygulanan ac biber özünün, romatizmal eklem hastalklarna bal artrit, fantom arlar, tendonit, miyalji ve zonada kullanldn da belirtti. Prof. Dr. Bölükba, Yine ac biber özü ile yaplan az ykama solüsyonlar ve burun spreyleri di ars, bronit, astm ve migren için reçete edilmektedir. Burun spreyleri kronik burun akntlarn durdurur haprma ve konjesyonu azaltr. Ac biber, sindirime yardm eder, itah açcdr ayrca kanda eker ve kolesterolü azaltr ve kann phtlamasn engeller, kan inceltir diye konutu.

Acnn, eker hastalnda görülen ayak yanmalarnda çok yararl olduunu iddia eden Prof. Dr. Bölükba, Akamlar az miktarda yanan yerlere sürüldüünde ilk üç gün içinde önce yanmay artryor gibi görülse de, uygulamaya devam edildiinde yanmay geçirir ve ferahlk salar. Sedef hastalnda merhem eklinde uygulama çok yararldr. çerisinde bulunan C vitamini ve beta karoten maddeleri sayesinde ac biber vücuda direnç salar ve dayankll artrr. Bu sayede gribe kar vücudu bir kalkan gibi koruma altna alr. Yaplan aratrmalar sonucunda ac biberin trigliseritlerin dümesinde önemli rol oynad görülmütür. Tüm bu özellikleri ile ac biber, dünyann en iyi ve ucuz ilac olmaya adaydr dedi.

ACI BBER FELCE KARI KORUYUCU

Prof. Dr. Okan Bölükba, ac biberin içerisinde bulunan beta karoten, antioksidan ve C vitamini sayesinde vücudu kanser ve kalp krizine kar da koruma altna aldnn yaplan aratrmalar ile ortaya konulduunu belirtti. Bölükba, Ac biber yenildiinde vücutta dolam hzlandrr. Bu sayede felç riskine kar da koruma salar. Ac biberin midede mikroplar öldürme özellii vardr. Ülser gibi mide rahatszlklarna sebep olan mikroplar öldürmek için ac biber tüketebilirsiniz. tah açc özellii herkes tarafndan bilinmektedir. Bu dezavantaj gibi görünse de, ac biberin metabolizma hzlandrma ve kabzl önleme etkisi daha fazladr. Bu sayede zayflatc özellii vardr. Ayrca vücuttaki ya yakma özellii de bulunur. Lifli bir yapya sahiptir. Gün içinde 1 tane yiyeceiniz ac biber kabzlk sorununu önler diye konutu.

FAZLASI ZARAR

Ac biber tüketilirken dikkat edilmesi gereken hususlara da vurgu yapan Pro. Dr. Bölükba, Ac biber görüldüü gibi birçok faydas bulunan bir besindir. Fakat her besin gibi ar tüketiminde baz dezavantajlar ortaya çkmaktadr. Ar tüketildiinde hemoroid ve ülser gibi hastalklar tetiklemektedir. Ac biber esansndan yaplan krem gibi ürünler de mutlaka hekim önerisi alnp, kullanlmaldr. Snrl ve düzenli ekilde kullanarak, siz de vücudunuzda mucizeler yaratmasna izin verebilirsiniz dedi.

DAHA SARI YUMURTA çN DE ACI BBER

Hem tavuklar daha salkl göstermek, hem de yumurtalarn köy yumurtas görünümünü almas için de ac biber kullanldna dikkat çeken Prof. Dr. Bölükba, Tavuk sanayiinde krmz biber tozu yemek kartrlarak tavuklara yediriliyor. Bu yemle beslenen piliçler salkllk iareti olan daha koyu portakal renkli bacaklara ve ibie sahip oluyor. Ayrca yumurtalar da doal köy yumurtasna benziyor. Güney Asyada doal tarm yapan çiftçiler sinek ve böceklerle mücadele için ac biber aerosolleri ile tarlalarn ilaçlyor dedi.

GÜNEYDOUDA BLMSEL çALIMA YAPILMALI

Prof. Dr. Okan Bölükba, 25 yl önce görev yapt Mardinde farkl beslenme alkanlklarnn salk üzerindeki yararl etkilerini gözlemlediini belirterek, Dou ve Güneydou Bölgelerimiz ile dou Akdeniz bölgelerinde yaayan vatandalarmzn ac biberi sofralarndan eksik etmedikleri biliniyor. Geçmite bu konuda snrl sayda da olsa incelemeler yapldn biliyoruz. Bölgedeki üniversiteler yapacaklar bilimsel çalmalarla bata mide ve barsak hastalklar olmak üzere dier bölgelerle mukayeseli bir sonuç ortaya koyabilirler. Ac biber kullanan insanlar daha salkl olduuna dair verilerin ortaya çkacan tahmin ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git