Prof. Dr. Akbaba: Sıcakta kafeinli ve şekerli içeçeklerden uzak durun

Prof. Dr. Muhsin Akbaba, sıcak havada çok fazla sıvı kaybına neden olan kafeinli, alkollü ve fazla şekerli içecek tüketilmemesini istedi.

Haberler 07.07.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm ülkeyi etkisi altna alan scak havalarla ilgili uyarlarda bulunan Prof. Dr. Muhsin Akbaba, bu dönemde vücut ssnn da arttn anlatt. nsan vücudunun scaa kar uyum salamaya çaltn belirten Prof. Dr. Muhsin Akbaba, Ancak ortamdaki nem oran yüksekse terleme suretiyle vücut ss yeterli düzeyde dümeyebilir ve bu yüzden metabolizmamz ciddi olarak hasar görebilir dedi.

ÖNERLERN SIRALADI

Scaklarla ilgili önerilerini paylaan Prof. Dr. Muhsin Akbaba, unlar kaydetti: Bu süreçte zorunlu olmadkça dar çklmamal. Açk renkli, hafif giysiler tercih edilmeli ve güne gözlüü kullanlmal. Güne nlarnn dik geldii saatlerde denize girilmemeli ve günelenilmemeli. Güneten koruyucu krem kullanlmal. Kapal alanlar iyi havalandrlmal. Sk sk du alnmal. Her gün en az 2- 2.5 litre su tüketilmelidir. Kahvaltda az yal peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmal, kafein içeren içecekler yerine süt, meyve suyu, hlamur ve kuburnu gibi bitki çaylar tercih edilmelidir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir. Kafein, alkol ve fazla miktarda eker içeren içecekler vücuttan daha fazla sv kaybna yol açt için tüketilmemeli.

Ana Sayfaya Git